Mazda CX-90 стане найпотужнішим автомобілем у лінійці виробника

0
760

Компанія Mazda продовжує розкривати подробиці про свою довгоочікувану новинку – великий кросовер CX-90. Автомобіль не показують повністю, обмежуючись фотографіями та тизерами його елементів. Проте стало відомо, які двигуни отримає новинка.

Mazda CX-90 дебютує на ринку США Станеться це 31 січня. У «топовому» виконанні кросовер отримає найпотужніший двигун, який випускає компанія Mazda. Це турбований V6 з робочим об’ємом 3,3 літри.

Нагадаємо, що цей силовий агрегат дебютував у 2022 році на кросовері Mazda CX-60 для ринку США. Він видає 284 к. с. Щоб показати, що новий автомобіль буде престижнішим не тільки зовні і в салоні, японські інженери пішли за класичною схемою. Вони доопрацювали двигун, форсувавши його до 340 л. с. Єдине застереження – вже зараз виробник попереджає, що пікова потужність буде доступна лише за умови заправки бензином преміум-класу.

Mazda не бажає йти шляхом найменшого опору, як роблять китайські та європейські виробники. Ті часто ставлять на автомобілі різних класів однакові двигуни. У крайньому випадку, «молодші» моделі одержують просто «задушені» версії силових агрегатів із чіпом-обмежувачем.

Поки виробник не повідомляв, чи стане Mazda CX-90 у «топовому» виконанні «м’яким» гібридом, чи ні. Але з огляду на світові тенденції очікується, що двигун V6 на 340 к. с. працюватиме в парі зі стартер-генератором. Ця система допоможе економити паливо під час розгону та за рахунок глушіння двигуна під час зупинок.

Вже відомо, що Mazda CX-90 отримає повноцінну гібридну версію PHEV. Цей агрегат дебютував на моделі CX-60. Він базується на основі бензинового двигуна 2,5 літри. Яка потужність матиме гібрид для CX-90, не повідомляється. Нагадаємо, що у «молодшої» моделі сукупна віддача бензинового та електричного двигунів – 328 л. с. Можливо, що для найбільшого кросовера бренду цей силовий агрегат теж перероблять, як надійшли з V6 e-Skyactiv Turbo.

Привід у Mazda CX-90 поки що повний – саме такі автомобілі мають попит у США. Можливо, що для Японії та Європи модель пропонуватиметься в інших виконаннях, хоча навряд чи. Щоб підкреслити спортивний характер автомобіля, акцент тяги усунуто на задню вісь, але виробник поки не розкрив, у якому співвідношенні.

Окрім моделі CX-90, компанія Mazda готує цього року прем’єру кросовера CX-80 для Європи.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.