У Citroen з’явився електрохетчбек eC3 за 11 тисяч доларів

0
680

Компанія Citroen представила перший електромобіль для Індії – хетчбек eC3, який подубований на базі паливної версії для того самого ринку. Як пише Zigwheels, очікується, що новинку продаватимуть приблизно за 899 000 рупій, що еквівалентно 11 тисячам доларів.

Citroen eC3 отримав мінімум зовнішніх відмінностей від бензинової версії хетчбека. Це, наприклад, лючок порту зарядки на передньому крилі, відсутність патрубка вихлопної системи та білі вставки. У цьому кольорі виконані частини корпусів бічних дзеркал, окантування протитуманних фар та елементи молдингів. Інтер’єр також перенесений майже без змін, за винятком важеля коробки — його замінили компактним селектором.

Citroen eC3 укомплектували одним електродвигуном, розмістивши його у моторному відсіку. Розвиває двигун 57 к.с. і 143 Нм крутного моменту, що дозволяє набирати 60 км/год за 6,8 секунди. Максимальна швидкість  – лише 107 км/год. 29,2-кіловат-годинна батарея, розміщена у панелях підлоги, забезпечує запас ходу 320 км за місцевим циклом вимірювань ARAI. На підзаряджання батареї від 50-кіловатної станції з 10 до 80% піде щонайменше 57 хвилин.

До оснащення Citroen eC3 увійдуть медіасистема з 10,2-дюймовим екраном, підтримкою Android Auto та Apple CarPlay, 4 динаміки, кондиціонер, задні парктроніки та система безключового доступу. Також електромобіль отримає дві подушки безпеки та телематичний сервіс.

Прийом замовлень на новинку Citroen відкриє 22 січня, а прямі продажі стартують у лютому. За деякими даними, у майбутньому компанія планує постачати електромобіль до інших країн. Наприклад, версія Citroen C3 із ДВЗ продається в Латинській Америці.

Однією з останніх електричних новинок французької компанії для ринку Європи стало крос-купе e-C4 X. Незвичайний позашляховик оснастили 136-сильним двигуном та акумуляторами на 360 кілометрів пробігу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!