Дефекти, на які можна сміливо заплющити очі, при покупці авто

0
143

Купівля машини з пробігом – це подвійна відповідальність, особливо якщо ви купуєте її з рук або в неперевіреному місці. Але в гонитві за “ідеальним авто” не поспішайте ставити хрест на всьому, де є навіть невелика подряпина. Адже частину дефектів можна усунути оперативно та бюджетно, при цьому вони не позначаться на експлуатації.

Про які ж проблеми йдеться?

1. Вторинно забарвлені кузовні елементи. Якщо фарбування знадобилося не для приховання наслідків аварій або серйозного кузовного ремонту, то в ньому немає нічого критичного.

2. Течити масла з-під клапанної кришки. Цей дефект легко усувається заміною прокладки.

3. Шкіра, що потріскалася, подряпини та інші незначні недоліки салону. Якщо це видимі дефекти, наприклад, дірки в сидіннях, то ви зможете спробувати зменшити ціну, що дорівнює тій, яку ви витратите на перетяжку. Однак у будь-якому випадку подібне не позначиться на технічних характеристиках машини або її експлуатації.

4. Незначні проблеми кузова. Знову ж таки треба розуміти їхню природу та приблизну вартість відновлення.

Додатково варто виділити групу дефектів, з якою можна упокоритися при правильних розрахунках. До них належать: сальники, радіатори, котушки, прокладки… Усе це відносно легко змінюється, проблема вартості, т.к. для різних марок та моделей вона відрізняється.

Що ж до двигуна або коробки передач, то навіть невеликі неполадки можуть призвести до серйозного капіталовкладення. Тому їх варто перевіряти ще раз насамперед.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!