Електричні BMW на новій платформі проїжджатимуть до 1000 км на одному заряді

Час читання: 2 хв.
0

Нове сімейство електромобілів BMW на платформі Neue Klasse відрізнятиметься великим запасом ходу до 1000 км, а їхні силові установки зможуть розвивати понад 1300 к.с. Про це виданню Car заявив технічний директор BMW Франк Вебер. Дебютує нова платформа у 2025 році.

Основою електросистеми нових BMW стануть акумуляторні циліндричні елементи, з яких інженери зможуть набирати блоки будь-якої конфігурації. Їхні характеристики разом з 800-вольтовою архітектурою дозволять, за словами Вебера, поповнювати енергозапас на 50 кілометрів за хвилину заряджання. Акумулятори із запасом ходу на 600 кілометрів тим самим можна буде зарядити з нуля до 95% приблизно за 12 хвилин. Ємність батарей планується варіювати від 75 до 150 кВт*год.

Реклама

Кількість двигунів у складі силових установок також буде різним – від одного на задній осі для бюджетних версій до чотирьох (по одному на кожне колесо) для М-спорткарів. Розвивати вони зможуть від 268 до 1341 к.с.

У середньому очікується, що енергоефективність BMW Neue Klasse зросте приблизно на чверть порівняно з наявними баварськими електромобілями. Домогтися цього планується зокрема рахунок вдумливої ​​опрацювання аеродинаміки і зниження опору коченню. Для цього вже розробляються, наприклад, нові покришки та спеціальні маточинні підшипники.

Очікується, що серійна платформа Neue Klasse дебютує в 2025 році з седаном BMW i3 і кросовером iX3, але BMW планує будувати на її базі електромобілі різних класів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!