Авто

Jeep представив перший серійний електромобіль – маленький кросовер Avenger

Share
В рамках Паризького автосалону компанія Jeep показала електрокросовер Avenger, розроблений спеціально для європейського ринку. Це перша машина в історії бренду на суто батарейній тязі та найменша модель в його лінійці.


Jeep Avenger ділить платформу e-GMP з Peugeot e-2008 та Opel Mokka-e. Кросовер оснастили одним двигуном на передній осі, який розвиває 156 к.с та 260 Нм крутного моменту, і 54-кіловат-годинною батареєю. Вона забезпечить 400-кілометровий запас ходу, але у міському циклі Avenger зможе проїхати до 550 кілометрів, запевняє виробник.

Від 100-кіловатної станції акумулятори кросовера можна буде зарядити з 20 до 80% за 24 хвилини, а збільшити запас ходу на 30 кілометрів — лише за 3 хвилини.

Довжина новинки становить 4076 міліметрів: для порівняння, у Kia Soul EV цей показник становить 4195 мм. Заявлений дорожній просвіт — 200 міліметрів, яких досягнуто в тому числі завдяки 18-дюймовим колесам — вони мають увійти до базової комплектації. Кути в’їзду та з’їзду становлять 20 і 32 градуси відповідно, обсяги вантажних відсіків — 34 літри спереду та 380 літрів ззаду.

Додаткові позашляхові можливості кросоверу повинна забезпечити система вибору режимів руху Selec-Terrain. Крім традиційних Normal, Eco і Sport до списку налаштувань увійшли налаштування для снігу, бруду та піску — базуються вони головним чином на різниці в роботі протибуксувальної системи. Ба більше, передбачений помічник спуску з пагорба.
До оснащення кросовера увійшли діодна оптика, 10,2-дюймовий екран медіасистеми (він буде поєднуватися з панеллю приладів діагоналлю 7 або 10,2 дюйма), клімат-контроль і камери кругового огляду.
Вже відкрито прийом заявок на «вітальну» версію 1st Edition, яка додатково отримає двоколірний кузов, атмосферне підсвічування та бездротове заряджання, а також преміальне оздоблення салону.
Випуск Jeep Avenger налагодять на польському заводі концерну Stellantis, у відкритому продажу новинка з’явиться на початку наступного року. За два найближчих роки Avenger має стати найпопулярнішою моделлю Jeep в Європі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Jeep

Останні записи

Новий Cupra Formentor: потужніший, розкішний, дорожчий

Оновлена ​​версія Cupra Formentor отримала цінник у Європі. Завжди доступний як плагін-гібрид, кросовер став дорожчим,…

25.06.2024

З довгобазного Land Rover Defender зробили пікап

Нідерландська компанія Heritage Customs пропонує перетворити новий Land Rover Defender на пікап за 155 тисяч…

25.06.2024

Alpine готує унікальний водневий гіперкар

Alpine стремится занять значимое место на рынке спортивных автомобилей. После успешного дебюта своего полностью электрического…

25.06.2024

Land Rover Defender отримав хардкорну версію від Arctic Trucks (фото)

Arctic Trucks, компанія з Великої Британії, представила свій власний пакет модифікацій для Land Rover Defender…

25.06.2024

Нові фото супутника Dacia Duster розкрили нові деталі його дизайну

Renault і Dacia продовжують тестувати свій новий кросовер, який має стати старшим братом популярного Duster.…

25.06.2024

Покупці шоковані першими рахунками за ремонт Tesla Cybertruck

На аукціонних сайтах почали з'являтися перші кібервантажівки Tesla, визнані повністю знищеними. У власників не виникло…

25.06.2024