Jeep представив перший серійний електромобіль – маленький кросовер Avenger

0
261
В рамках Паризького автосалону компанія Jeep показала електрокросовер Avenger, розроблений спеціально для європейського ринку. Це перша машина в історії бренду на суто батарейній тязі та найменша модель в його лінійці.


Jeep Avenger ділить платформу e-GMP з Peugeot e-2008 та Opel Mokka-e. Кросовер оснастили одним двигуном на передній осі, який розвиває 156 к.с та 260 Нм крутного моменту, і 54-кіловат-годинною батареєю. Вона забезпечить 400-кілометровий запас ходу, але у міському циклі Avenger зможе проїхати до 550 кілометрів, запевняє виробник.

Від 100-кіловатної станції акумулятори кросовера можна буде зарядити з 20 до 80% за 24 хвилини, а збільшити запас ходу на 30 кілометрів — лише за 3 хвилини.

Довжина новинки становить 4076 міліметрів: для порівняння, у Kia Soul EV цей показник становить 4195 мм. Заявлений дорожній просвіт — 200 міліметрів, яких досягнуто в тому числі завдяки 18-дюймовим колесам — вони мають увійти до базової комплектації. Кути в’їзду та з’їзду становлять 20 і 32 градуси відповідно, обсяги вантажних відсіків — 34 літри спереду та 380 літрів ззаду.

Додаткові позашляхові можливості кросоверу повинна забезпечити система вибору режимів руху Selec-Terrain. Крім традиційних Normal, Eco і Sport до списку налаштувань увійшли налаштування для снігу, бруду та піску — базуються вони головним чином на різниці в роботі протибуксувальної системи. Ба більше, передбачений помічник спуску з пагорба.
До оснащення кросовера увійшли діодна оптика, 10,2-дюймовий екран медіасистеми (він буде поєднуватися з панеллю приладів діагоналлю 7 або 10,2 дюйма), клімат-контроль і камери кругового огляду.
Вже відкрито прийом заявок на «вітальну» версію 1st Edition, яка додатково отримає двоколірний кузов, атмосферне підсвічування та бездротове заряджання, а також преміальне оздоблення салону.
Випуск Jeep Avenger налагодять на польському заводі концерну Stellantis, у відкритому продажу новинка з’явиться на початку наступного року. За два найближчих роки Avenger має стати найпопулярнішою моделлю Jeep в Європі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!