Авто

Представлено флагманський електромобіль Cadillac Celestiq: 600 сил за 300 тисяч доларів

Share

Компанія Cadillac розсекретила серійну версію електричного седана Celestiq: він стане флагманською моделлю в лінійці бренду і одним з найдорожчих EV у світі.

Флагманський електричний Cadillac прийняв форму великого ліфтбека (довжиною понад 5 метрів) з незвичайним дизайном – в ньому легко вгадуються риси кросовера Lyriq, хоча дизайнери і говорять про численні запозичення у найбільш преміальних моделей марки з минулого.

У зовнішності електромобіля, крім незвичайних стилістичних рішень, застосовані й ультрасучасні технологічні рішення. Наприклад, фари ліфтбека складаються з 1,3 мільйона пікселів кожна, а дверних ручок автомобіль позбавлений повністю: їх замінюють кнопки на стійках кузова, які активують сервоприводи.

Панорамний скляний дах поділений на чотири регульовані зони, кожен пасажир може індивідуально налаштувати світлопропускання (рівень тонування від 1 до 20%).

Базується на Celestiq на глобальній платформі Ultium. Ходова частина ліфтбека спроєктована для забезпечення максимальної плавності ходу: тому електромобіль за умовчанням оснастять адаптивною підвіскою з пневмоелементами, активними стабілізаторами поперечної стійкості та керованими задніми колесами. Вони зможуть повертатись на кут до 3,5 градуса. Також Celestiq отримав адаптивний електропідсилювач керма, що регулює передатне відношення залежно від швидкості.

Силова установка поки що анонсована тільки одна. Два двигуни розвивають більше 600 кінських сил і 867 Нм крутного моменту, що дозволяє розганятися до 60 миль на годину (96 км/год) за 3,8 секунди. Орієнтовний запас ходу Celestiq на одному заряді 111-кіловат-годинної батареї становить 480 кілометрів. Електросистема ліфтбека підтримує зарядку від 200-кіловатних станцій.

У конструкції Celestiq використовуються литі алюмінієві деталі, а в оформленні салону елементи, надруковані на 3D-принтері (їх налічується 115). Оздоблюватимуть інтер’єр натуральною шкірою та металевими вставками, а можливості персоналізації дозволяють компанії заявляти про відсутність двох однакових Celestiq.

Домінантою передньої частини інтер’єру став величезний екран діагоналлю 55 дюймів, що складається з двох більш компактних дисплеїв. Пасажирська його частина отримала незалежний режим роботи, в якому водієві дані на екрані не будуть видні. Керувати додатковими функціями пропонується із 11-дюймової сенсорної панелі на центральній консолі.

Ще два екрани на 12,6 дюйми призначені для задніх пасажирів. Своя сенсорна панель у них є: дисплей діагоналлю 8 дюймів дозволяє керувати локальними налаштуваннями включно з контролем клімату. Усі чотири крісла оснащені розвиненими системами підігріву та функцією «теплого шарфу», коли повітря підводиться безпосередньо до шиї пасажирів.

До оснащення Celestiq також увійдуть, наприклад, акустика AKG з 38 динаміків, електроприводи дверей, а також система автопілота Ultra Cruise, яка вміє керувати автомобілем у повністю автоматичному режимі, але лише на завантажених у навігаційну систему трасах у США та Канаді. Також машина укомплектована функцією автоматичного віддаленого паркування.


Cadillac Celestiq планують виробляти дрібною серією на індивідуальні замовлення, причому не на повноцінному заводі, а на дослідно-промисловому підприємстві при центральному науково-технічному центрі General Motors у Воррені, Мічиган. Старт заплановано на грудень 2023 року. Ціна на седан у США становитиме від $300 тисяч.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Cadillac

Останні записи

В Європі різко знизилися ціни на вживані авто: як це вплине на український авторинок

Європейський ринок вживаних автомобілів демонструє тенденцію до зниження цін, що викликає значний інтерес у покупців…

28.06.2024

Водіям наголосили, що необхідно утримуватися від певних дій в авто влітку

В червні 2024 року в Україні спостерігалася спекотна та дощова погода. Прогнози Укргідрометцентру підказують, що…

28.06.2024

Старший брат Renault Duster отримає дизельний двигун

Renault/Dacia готують до випуску новий кросовер Bigster, який буде базуватися на платформі третього покоління Duster,…

28.06.2024

Hyundai представила компактний електрокросовер Inster

Hyundai опублікувала перші повноцінні зображення суперкомпактного електрокросовера Inster та оголосила деякі його технічні характеристики. Новинка…

28.06.2024

Porsche відкликає десятки тисяч автомобілів Taycan у США через проблеми з передніми гальмами

Автомобільна компанія Porsche проведе відкликання понад 31 тисячі електромобілів Taycan у Сполучених Штатах через можливу…

28.06.2024

Polestar 3 обзавівся версією із заднім приводом і подешевшав

Polestar 3 отримав нову версію з одним електродвигуном і заднім приводом, яка вже доступна для…

28.06.2024