Найбільші автовиробники розкритикували законопроект про електромобілі в США

0
524

Найбільші виробники автомобілів, зокрема, General Motors, Toyota та Volkswagen, виступили з різкою критикою законопроекту, схваленого Сенатом США в неділю. На думку керівництва брендів, він ставить під загрозу досягнення цілей щодо впровадження електромобілів до 2030 року, пише Reuters.

У компаніях зазначають, що, згідно із законопроектом, покупці більшої частини моделей електромобілів не зможуть претендувати на отримання податкової пільги у розмірі 7500 доларів.

Отримати пільгу можна буде лише на машини, вироблені у Північній Америці. Ба більше, американська влада розпочала боротьбу з китайськими компонентами. Отже, після 2030 року пільги не поширюватимуться на електромобілі з акумуляторами, складеними в Китаї або з китайських деталей.

Під обмеження потраплять також джерела критично важливих мінералів для складання електричних машин.

На думку автора законопроекту, сенатора Джо Манчіна, виробництво електромобілів не може залежати від зарубіжних ланцюжків поставок. А всі необхідні компоненти мають вироблятися на території США.

Автовиробники вже заявили агентству Reuters, що ініціатива завдасть серйозного удару галузі та поставить під загрозу плани щодо збільшення частки продажів електромобілів на 40–50% до кінця десятиліття.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.