Китайський електроседан HiPhi Z отримав незвичайний дизайн та батарею на 120 кВт*год

0
104

Китайський виробник електромобілів Human Horizons представив великий седан HiPhi Z. Його головна фішка – футуристичний дизайн, хоча тільки цим унікальність машини не обмежилася.

По кузову HiPhi Z, довжина якого становить 5036 міліметрів, розподілено кілька тисяч світлодіодів. Вони не тільки забезпечують адаптивне світло основної оптики: за допомогою них автомобіль може спілкуватися з оточуючими, виводячи короткі повідомлення на зовнішні світлові панелі. Матричні панелі фар та задніх ліхтарів показують не лише примітивну анімацію, а й фільми.

На 22-дюймових дисках є м’які вставки. Вони оберігають колеса від пошкоджень при контакті з бордюрами і одночасно надають оригінального вигляду. Спереду в бампері застосовані активні заслінки, ззаду встановлено висувний спойлер.

Всі чотири бічні двері мають електроприводи і відкриваються на прямий кут. Задні відчиняються проти ходу руху. Інтелектуальна система здатна розпізнавати людей із точністю до 10 сантиметрів. Це допомагає машині варіювати швидкість і кут відкриття стулок.

Центральний дисплей вміє позиціонуватися вертикально та горизонтально, повертатися до водія та пасажира, злегка висуватися вперед, погойдуватись у такт музиці або як відповідь на команди. Розробники назвали цю функцію роботизованим маніпулятором.

Також з інтер’єрних рішень відзначимо мініатюрний селектор трансмісії, безліч точок фонового підсвічування з 3D-ефектом, роздільні задні крісла з індивідуальними електрорегулюваннями та боксом між ними. Замість традиційних клавіш на кермі використані сенсорні панелі. Оздоблення виконано шкірою наппа та замшею.

Батарея ємністю 120 кВт*год забезпечує запас ходу до 705 кілометрів за китайським циклом CLTC. Розгін до сотні на двох електромоторах загальною потужністю 590 к.с. займає 3,8 секунд. Шасі – повнокероване, з кутом повороту задньої осі на 13,2 градуса. В системі напівавтономного водіння використовуються 32 датчики включно з лідаром.

Замовлення на HiPhi Z вже можна залишити, але точні ціни поки що не названі. Очікується діапазон від 600 000 до 800 000 юанів (90-120 тис. доларів).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!