У Києві помічено дуже рідкісний німецький пікап

0
356

Автомобілі німецької марки Wartburg сьогодні не часто побачиш на українських дорогах, адже випуск цих машин із колишньої НДР припинився понад три десятки років тому. Тепер вони зустрічаються здебільшого на ретро-фестивалях. Проте бувають і приємні винятки. Днями на одній із вулиць Києва було помічено Wartburg із кузовом пікап.

Судячи з фото, перед нами Wartburg 1.3 одна з останніх моделей фірми, яка вироблялася з жовтня 1988 по квітень 1991 року. Машина пропонувалася у трьох кузовних варіантах: седан, універсал та пікап. Останній випускався під маркою Trans і вважається дуже рідкісним, оскільки зі 152,7 тис. випущених Wartburg 1.3 «комерсантів» виготовили лише 920 штук.

На відміну від попередника – моделі 353, на Wartburg 1.3 стояв уже не двотактний трициліндровий агрегат у 993 см куб., а куди досконаліший – чотиритактний, чотирициліндровий, робочим об’ємом 1274 см куб. (Ліцензія Volkswagen). Останній спочатку розвивав 58 к.с., а з липня 1990 року його потужність підняли до 64 «конячок».

Що ж до київського пікапа, то у машини вже неоригінальна вантажна платформа. За словами власника, автомобіль був після серйозної ДТП і довгий час стояв на дачі. Господар його реанімував, зробивши своїми руками стильний каст-пікап.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!