Вихід найпотужнішої і найшвидшої моделі Tesla знову відклали

0
39

Глава марки Tesla Ілон Маск повідомив в Twitter про чергове перенесення початку продажів моделі Roadster, яка повинна стати найпродуктивнішою і швидкої в лінійці компанії. Завершення розробки новинки і виведення на ринок на цей раз завадила криза, пов’язаний з поставками електронних компонентів.

Ілон Маск назвав 2021-й «роком божевільних перебоїв в поставках» і повідомив, що компанія могла б мати плани хоч на 17 нових продуктів: все одно жоден з них не вдалося б запустити в продаж. Тому, зі слів глави марки Tesla , «якщо 2022 рік не виявиться мега-драмою, в 2023-му новий Roadster з’явиться в продажу».

Нагадаємо, що компанія Tesla показала прототип електричного Roadster ще в 2017 році, повідомивши, що почне його продажу через 3 роки. Але за цей час світовий автопром зіткнувся як з серйозними обмеженнями через пандемію, так і з кризою в поставках електронних компонентів. На початку 2021 року Ілон Маск переніс запуск нового Roadster на 2022 рік, а зараз відклав поставки електрокара ще на рік.

Незважаючи на віддалені перспективи початку серійного виробництва Roadster , компанія Tesla вже почала приймати попередні замовлення на новинку. Базова модифікація суперкара з розгоном до 96 км / год за 1,9 секунди оцінена в 200 тис. доларів, «привітальна» серія Founders Series (таких машин випустять всього 1 тис. Примірників) коштує на 50 тис. Доларів дорожче.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!