Автомобілі Tesla отримають кермо незвичайної форми

Ілон Маск підтвердив, що відтепер в усіх Tesla буде штурвал замість керма.

0
492

Оновлена ​​Tesla Model S отримала кермо незвичайної форми – П-подібний, з обрізаної верхньою частиною. У цього рішення є багато прихильників, але також багато противників, і з’явилися чутки, що Tesla запропонує нестандартне рульове колесо в якості опції або відмовиться від його використання.

Однак правда виявилася зовсім іншою, розповів генеральний директор компанії Ілон Маск. Він заявив, що класичний кермо не повернеться в моделі Tesla, що підтверджують шпигунські фотографії оновленого кросовера Model X, на якому зображено той же пристрій.

Американське видання Car & Driver запросило коментар у Національній адміністрації безпеки дорожнього руху (NHTSA), але вони заявили, що вся відповідальність лежить на виробнику, який зобов’язаний діяти згідно з усіма правила. А в тих, які призначені для США, наприклад, не вказується форма рульового колеса, а тільки те, що воно повинно відповідати всім вимогам щодо захисту пасажирів.

Прихильники нового рульового колеса стверджують, що нова форма ніяк не вплине на безпеку водіння. До пристрою звикають досить швидко, відзначають власники оновленої Model S, відзначаючи одне з його достоїнств – кермо не заважає огляду.

Єдина проблема виникає при парковці автомобіля, але набагато більше критики на адресу маленьких сенсорних кнопок. Головний аргумент на користь керма – його футуристичний дизайн, адже власники Tesla люблять відрізнятися від власників «звичайних» автомобілів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!