Nissan анонсував новий електричний кросовер

Новий електромобіль Nissan повинен стати глобальною моделлю. Він буде створений в рамках інвестицій в електромобілі на суму 1,38 млрд доларів.

0
47

Оновивши більшу частину свого модельного ряду, Nissan прагне розширити портфоліо, додавши абсолютно новий електромобіль. У нього поки немає назви, але ми знаємо, що це буде кросовер, в створення якого буде вкладено 423 мільйони фунтів стерлінгів (584,5 млн доларів у поточному обмінному курсу) в рамках просування електромобілів на 1 мільярд фунтів (1,38 млрд доларів) .

Гроші будуть використані на те, що автовиробник називає флагманським центром електромобілів «Nissan EV36Zero». Електрокроссовер буде побудований у Великобританії на заводі в Сандерленді і буде пересуватися на платформі CMF-EV, яка використовується спільно з Ariya і новим кросовером Renault під маркою Megane. Завод буде модернізований для створення річною виробничою потужністю в 100 000 одиниць безіменного кросовера з нульовим рівнем викидів, який буде експортуватися на ті ж європейські ринки, що і інші автомобілі, побудовані в Сандерленді (Juke, Qashqai, Leaf).

Nissan згадує, що його майбутній електричний кросовер стане глобальною моделлю, що означає, що є плани будувати електромобіль і в інших місцях, про які буде оголошено пізніше. Тим часом, підготовка заводу в Сандерленді зажадає створення 909 робочих місць, плюс більше 4500 робочих місць в ланцюжку поставок Великобританії, а також збереження 75 робочих місць у відділі досліджень і розробок.

Час покаже, чи замінить новий кросовер Leaf або він буде продаватися разом з електричним хетчбеком. Відомо, що прийдешній електромобіль отримає акумулятори наступного покоління, і це повинно привести до збільшення діапазону між зарядками. Акумулятори будуть проводитися на першій в Великобританії Gigafactory, розташованої поруч з заводом в Сандерленді. Це стане можливим після інвестицій в розмірі 450 мільйонів фунтів стерлінгів (622 млн доларів), зроблених Envision AESC (Automotive Energy Supply Corporation) спільним підприємством Nissan і NEC.

На тизерному зображенні, швидше за все, зображений концепт-кар, а не серійна модель, оскільки на ньому відсутні дверні ручки і дзеркала / камери. Як і у Ariya, у нього обтічна лінія даху і масивні колеса, але фари і задні ліхтарі мають суттєво інший дизайн, що засвідчує нашу думку про концепцію, а не про кінцевий продукт.

Буде цікаво дізнатися розмір автомобіля в порівнянні з компактною Ariya, так як з цього єдиного зображення складно точно сказати, більше він або менше. Як би там не було, в минулому році Nissan натякнув про випуск більшого електричного позашляховика, і ми знаємо, що архітектура CMF-EV була розроблена і для автомобілів середнього розміру. Якщо в кінцевому підсумку він замінить Leaf, логіка підказує нам, що він буде менше Ariya.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!