У компанії Toyota розповіли, що брали за основу нового Land Cruiser позашляховик 1990 року

Марка Toyota опублікувала на своєму ютуб-каналі відеоролик про історію розробки нового позашляховика Land Cruiser 300.

0
516

З відеоролика стало відомо, що за основу Land Cruiser 300 в значній мірі був узятий Land Cruiser 80, який вийшов близько 30 років тому, в 1990 році. І тому є пояснення. Головний інженер Land Cruiser 300 Такамі Йоко повідомив, що проїхав тисячі кілометрів по Австралії, що славиться своїми важкими дорогами, за кермом Toyota Land Cruiser 200 . І він був здивований тому, що втомився більше, ніж припускав. Навіть коли рухався по асфальту.

З цього команда Toyota зробила висновок, що машині необхідно додати «асфальтових» манер, незважаючи на те, що в багатьох регіонах «Крузаки» не бачать хороших доріг. Хороша настройка ходової частини проявляє себе на будь-якому покритті, знижуючи ступінь втоми водія.

Орієнтир знайшовся в історії самої марки Toyota . Інженер заявив, що кращими настройками для дорожньої експлуатації за всю історію моделі володіла 80-я серія , представлена в 1990 році. Саме її і взяли за основу при доведенні характеристик Land Cruiser 300.

Так, незмінною залишилася колісна база в 2850 мм. Використання більш легких матеріалів і більш надійних їх з’єднань дозволило заощадити близько 200 кг маси при збільшеній на 20% жорсткості. На передню вісь припадає лише 53,5% навантаження – завдяки заміні двигуна V8 ні V6 і нової коробці передач на 10 щаблів. Нарешті, амортизатори Land Cruiser 300 встановили ближче до вертикального положення, що поліпшило характеристики їх роботи.

На старті продажів буде три комплектації Land Cruiser 300 . У базовій комплектації у машини буде 8-дюймовий мультимедійний екран, тканинна оббивка сидінь, 18-дюймові колісні диски і блокування тільки центрального диференціала. Такий автомобіль можна буде замовити з будь-яким з доступних моторів. Буде оффроуд-версія без накладок на бампери і пороги, а також з блокуваннями всіх трьох диференціалів. Найоригінальнішою стане модифікація 70th Anniversary. Її відрізняють низькі бампери, 20-дюймові колеса і самоблок тільки на задній осі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!