Покупка б/у авто з США: переваги і недоліки

0
553

В Україні досить добре розвинений авторинок б / у автомобілів, але не завжди пропозиції і вартість задовольняють запити покупців. Але ринок уживаних автомобілів із США все більше привертає увагу своїм великим вибором машин і простотою оформлення. Чим же привабливі автомобілі б / у з Америки?

Економія коштів.
Вартість машини з США, якщо порівняти її з аналогічною машиною і такий же комплектацією на ринку, з урахуванням доставки морським шляхом, розмитненням і ремонтом, приблизно на 30-40% нижче. Але варто зауважити, що відчутна економія буде за умови покупки авто за ціною 8-10 тис. / дол.в діапазоні віку 3-х – 9 років.

Комплектація авто.
Всі автомобілі з американського ринку обладнані гідропідсилювачами керма, кондиціонерами і мають повний електронним пакетом. У багатьох автомобілів шкіряна обробка салонів. Американський ринок пропонує великий вибір електромобілів і гібридних машин. Багато моделей, які дуже рідко зустрічаються в Європі.

Якість авто з США.
Зібрані у одного виробника моделі для американських споживачів і європейських відрізняються за якістю і навіть габаритами на користь Америки. Наприклад, у американської моделі Passat оптика більш габаритна, ніж у його близнюка з Європи. Крім цього, у американця приблизно на 90-100 мм довший колісна база, а обробка салону набагато розкішніше і комфортабельніше.

Невеликий експлуатаційний термін.
Американці міняють свої автомобілі в середньому приблизно через 3-3.5 роки. Крім цього, навіть після невеликого ДТП їм вигідно не ремонтувати машину, а просто обміняти її на нову в страховій компанії. Зданий автомобіль в тому ж стані компанія виставляє на аукціон.

При цьому через невеликий експлуатаційний термін у автомобілів невеликий пробіг, практично не зношений двигун, ходова, трансмісія і інші деталі.

Експлуатація на якісних дорогах.
Це також великий плюс в сторону автомобілів з Америки. Ходова машини практично не встигає зношуватися, як це буває на українських дорогах.

Недоліки.
При всіх позитивних сторонах покупки автомобіля з США, тут існують і певні недоліки:

1. Куплена в США машина переправляється на морському судні. Крім цього, з порту, куди прибуде автомобіль його ще потрібно доставити до місця призначення по залізниці. Все це займає досить багато часу.

2. В процесі доставки автомобіль кілька разів буде перевантажуватися, тому можуть бути додаткові пошкодження. Тому, щоб не нести додаткові витрати на ремонт, його потрібно перед відправкою застрахувати.

3. Американці, у порівнянні з українцями, не надто дбають про чистоту в салоні і при обміні залишають все, як було при них. Тому в машинах з США часто потрібна повна хімічна обробка салону, заміна певних деталей і можливо навіть обшивки.

У будь-якому випадку придбана в США або в іншій країні машина повинна обов’язково пройти діагностику.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!