Кросовер Hyundai Nexo встановив світовий рекорд дальності ходу для авто на водні

0
100

В Австралії встановлено новий світовий рекорд по дальності поїздки на водневому авто без дозаправки. Hyundai Nexo під управлінням пілота Брендона Рівза вдалося подолати відстань в 887,4 км – такі дані показав бортовий комп’ютер машини. Це більше, ніж заявляє для Nexo автовиробник.

Hyundai Nexo оснащується електродвигунчика потужністю 163 сили (394 Нм). Джерелом струму служать і паливні елементи, і тягова батарея, в балонах зберігається 6,35 кг водню. «За паспортом» автомобіль проїжджає без дозаправки 660 км по циклу WLTP.

Перед заїздом люк Nexo був опечатаний. Для того, щоб заощадити паливо, Брендон Рівз протягом 13 годин і 6 хвилин їхав з середньою швидкістю 66,9 км. Коли він фінішував, бортовий комп’ютер показав, що пройдений відстань склало 887,4 км. За даними GPS-навігатора, який Брендон Рівз взяв з собою в поїздку, шлях виявився ще довше – 905 км. Витрата склав 6,27 кг водню.

Попередній рекорд був також встановлений на Hyundai Nexo: француз Бертран Пікар в 2019-м проїхав на машині 778 км. При цьому залишковий запас ходу після зупинки становив 49 км.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!