Що цікавого можна пригнати зі США сьогодні

0
175

Останніми роками в збідованій до краю Україні набула шаленої популярності тема купівлі побитих вживаних машин з Північної Америки, головним чином зі США. Адже відомо, що в Північній Америці автомобілі коштують найменше у світі, особливо на вторинному ринку. Тим паче, коли вони після аварій чи утоплень/пожеж, такі машини взагалі «ідуть з молотка» на аукціонах на безцінь.

Існує багато контор, які саме займаються цим: надають клієнтові послуги з купівлі там і доставки сюди обраної машини. Є ціла низка таких, що самі привозять авто, ремонтують їх (в кращому випадку, в гіршому – наводять ілюзію) і продають вже розмитнені екземпляри в Україні за ринковою вартістю.

Чому це так розповсюджено? Та тому, що у нас в країні діють високі податки на розмитнення автомобілів з-за кордону, і пригнати навіть потріпану, але цілу відносно нову машину з ЄС чи ще звідкись стає непосильно високовартісною справою. Сполучені Штати Америки є у цій ситуації для багатьох рятівним колом: це бездонний ринок з безмежжям пропозицій, які на додачу, коштують якщо не копійки, то вже точно більш вигідно, ніж деінде.

Якщо вам цікаво дізнатися, що сьогодні є найбільш оптимальним варіантом для пригону зі США, нижче представлено список наших топ-кандидатів. Усілякі Джетти, US-Passat’и, Ескейпи і Ф’южини не згадуємо, вони і так в полі зору. Натомість ми підібрали декілька незаслужено обділених увагою варіантів, те, про що ви, найімовірніше, не подумали б.

Acura ILX

Компакт-седан від Акура буде вартісним як у передпродажному ремонті, такі в обслуговуванні для майбутнього власника. Немало також споживає пального бензиновий двигун 2.4 з вражаючої як для атмосферника віддачею на 201 к.с. Проте за порівняно невеликі гроші «поїжджена» японська машина пропонує оснащення початкового автомобіля преміум-класу, хороші динамічні показники, в т.ч. захопливу керованість завдяки повністю незалежній підвісці, а також високу надійність, яка відточена вже аж двома рестайлінгами! Такі приємні бонуси як повністю рівна вантажна площадка при складених задніх сидіннях, а також підлога під гонами задніх пасажирів без центрального тунелю – тільки підсилюють палке бажання придбати Акуру.

Chevrolet Cruze

Значно спокійніший за темпераментом і доступніший за ціною, Шевроле Круз, втім, мало хто помічає в погоні за черговим US-Passat’ом чи Джеттою. А дарма, тут пристойний «джи-емівський» мотор: бензиновий 1.4 турбо на 153 к.с., який може бути з механічною або з автоматичною КПП. Надійність Круза, мабуть, не на рівні Acura, зате витрати палива незрівнянно менші. Просторий і розслабляючий салон з тканинними вставками на торпедо добре шумоізольований, підвіска м’яка і тиха в роботі. Круз – це виправданий вибір в бік комфорту.

Chevrolet Volt

Вольт побудований на спільній з Крузом платформі, але акцент тут зміщений зі сторони практичності в бік економічності. Вольт – 4-місний хетчбек з пологим дахом, замість 5 пасажира тут великий роздільний підлокітник, звільнена ємність під яким дає змогу розмістити батарею (це гідбридне авто). Атмосферний 1.5-літровий мотор видає 101 к.с. На одній лише електротязі Volt 2 покоління здатен проїжджати до 80 км, поки не ввімкнеться ДВЗ. За винятково міської експлуатації та регулярної зарядки Шевроле Вольт вдома, заправка бензином вам може знадобитись не більше 2-х разів за півроку – відгуки власників.

Jeep Renegade

Найменший та найдешевший Джип є дуже навіть практичним вибором. Зовнішні габарити досить малі, проте завдяки майже вертикальним стойкам кузова, в салоні місця більше, ніж в будь-якому конкуренті. Для пригону зі США поки доступні раннішні екземпляри, комплектовані 2.4-літровим атмосферником на 184 к.с. Цей агрегат вважається надійним, 9-ступеневий гідротрансформатор, що працює в парі – «дьорганим». Доступні модифікації з повним приводом або з лише передніми ведучими колесами.

FIAT 500X

Значною мірою ідентичний в технічному плані до Jeep Renegade кросовер – 500Х набагато гірше продавався, така-от несправедливість. Адже внесок фіатівців у розборку Ренегада вирішальний, зрештою, випускаються ці машини на одному заводі в Італії (для глобального ринку). Зі США ФІАТ 500Х доступний з таким же крайслерівським мотором на 2.4 л., і «автоматом», так само в моно- або повнопривідному виконанні.

Hyundai Sonata

Соната безподобна, тут хочеться говорити лише про стиль, тим більше, що інформація практичного характеру всім відома – седерньорозмірний седан активно ввозиться як зі США, так і з Кореї. Приганяти актуально попереднє покоління, серію LF. Саме ця, сьома, генерація після рестайлінгу виглядає ефектно і дорого. Задні ліхтарі, між якими на кришці багажника курсивом написано S O N A T A створюють враження солідної речі, яке підтримується при переведенні погляду вперед, де від напористих фар до лобової кузовної стойки поверх крила простягається фірмовий хромований молдинг.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!