Названо найбільш чоловічі марки автомобілів

0
332

Кількість автомобільних компаній сьогодні доволі велика. Пропри усю глобалізацію, злиття концернів, обмін технологіями, попри фактичне вимирання деяких брендів – на світовому ринку авто все ще залишається досить багато різноманітності в асортименті.

І якщо більшість виробників пропонують у своєму модельному ряді в основному гендерно нейтральний продукт, то існують і такі, чия репутація цілком очевидно відходить у сторону від поняття унісекс.

Не можна сказати, що весь бренд Nissan або Peugeot є жіночним – навіть немає такої асоціації, ні психологічно, ні фактично. В обох цих компаній наявні пропозиції, що навпаки підходять більше чоловікам, а деякі, наприклад, Nissan Z, взагалі можна назвати «анти дамськими». Проте загальний фон, який стоїть за багатьма моделями цих брендів – однозначно жіночний. Nissan Micra, Nissan Note, Nissan Juke, Nissan Qashqai. Peugeot 108, Peugeot 208, Peugeot 308, Peugeot 3008. Це улюбленці жінок. Тому і в загальному, якщо таки «вона» взагалі вирішила сісти на руль, то саме Пежо чи Ніссан мають найбільший шанс стати предметом вибору.

А яка ж когорта брендів зосереджена на протилежному полюсі цієї уявної гендерно-присвійної лінії? Моделі яких фірм тільки підкреслять усю маскулінність власника? Можливо, деякі машини навіть здатні зробити свого володяря секс-ідеалом в очах леді? 5 найбільш чоловічих автомобільних компаній були підібрані мною і посортовані згідно потужності цього статусу на основі соцопитування. Подробиці далі.

1. Dodge

Сам концерн Chrysler взагалі славиться випуском «трушних детройтських тачок», але саме Додж перевершує усіх, тотально і ультимативно. Навіть компакт-седан Dodge Dart у свої роки був доволі грізний у сприйнятті. А за основні моделі годі казати: вони просто пашуть брутальністю. Великий 3-рядний SUV Dodge Durango, 2-дверне купе масл-кар Dodge Challenger, 4-дверний масл-кар Dodge Charger – всіх їх об’єднує напористість, агресивність, особливо у лютих виконаннях SRT-8, HELLCAT, Wide Body, DEMON, залежно від моделі. Повнорозмірний пікап Dodge RAM (формально, окрема торгова марка RAM) теж конгеніальний для образу «бед-бой»: сам дизайн його так і просить одягнути байку оверсайз, кашкет, обернений дашком назад, кросівки і трикотажні шорти.

2. Chrysler

Сама марка Крайслер давно тліє у стані рецесії, але скоро, як обіцяє нинішній голова союзу Stellantis, Карлос Таварес, американський бренд нарешті отримає нову стратегію розвитку. У будь-якому випадку, імідж Крайслера нерозривно зв’язаний з моделлю 300, яка випускається і сьогодні. Низькі вікна та фірмовий квадратний стиль ключовим чином надають великому седану обліку хуліганської тачки. Стівен Сігал у т/ф «Принц пістолетів» їздив саме на попередньому поколінні 300-ки. Наразі пропонуються два двигуни: 3.6-літровий V6 Pentastar на 292 к.с. та V8 HEMI об’ємом 5.7 л. і потужністю 364 к.с. Задній привід є стандартним, але для 6-циліндрової версії можна замовити повний.

3. Aston Martin

Примітно, що у п’ятірку найчоловічіших брендів авто потрапили винятково представники англомовного світу. Американські компанії змінюють англійські. Щоправда, характер «чоловічості» тут не той: замість показної мускулистості вони несуть шарм аристократичності та впевненості в собі. Автомобілі марки Aston Martin вже десятки років є супутниками Бондіани. Це престижні спортивні машини, які обирають джентельмени по всьому світу. Останній великий кросовер DBX покликаний збільшити число членів клубу Aston Martin, пропонуючи лоск і практичність водночас.

4. Jaguar

Якщо Aston Martin це занадто, то можна опуститися до чогось більш приземленого, наприклад, автомобілів марки «Ягуар». Так, компакт-кросовер E-Pace більше підходить на роль дамського авто, але всі інші моделі компанії мають стовідсотковий чоловічий антураж. Зрештою, історично Jaguar асоціюють з преміальними седанами і спорткарами, якими заможні представники сильної половини людства їздять грати у гольф або крікет по вихідних.

5. Rolls-Royce

На купе або SUV від Bentley цілком можна уявити блондинку в сонячних окулярах, але тільки не за рулем Rolls-Royce. Ця марка твердо злучена з чоловічим іміджем, вона є міжнародним символом твоїх можливостей та успіху. Зухвало дорогі седани, купе або кабріолети класу «люкс» з незмінною решіткою радіатора у вигляді римського Пантеону є одними із найвпізнаваніших машин у світі. Кожен чоловік міг би мріяти сказати своїй половинці або друзям/знайомим: сьогодні я чекатиму вас о восьмій годині на білому седані Роллс-Ройс. Станом на сьогодні найдоступнішою моделлю англійської марки є повнорозмірний седан Ghost, ціна якого стартує з відмітки 300 тисяч євро. Двигун, щоправда, відразу V12.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!