Авто

Lexus офіційно представив седан Lexus IS 500 V8

Share

Новинка, що отримала назву Lexus IS 500 F Sport Performance, відрізняється від базового Lexus IS мінімальними деталями. Так, автомобіль оснастили іншими бамперами, розширеними передніми крилами, чотирма патрубками вихлопної системи, чорними елементами декору і полегшеними 19-дюймовими колісними дисками.

Але перше, що кидається в очі – «горбатий» капот, який в центральній частині на 50 мм вище звичайного. У рух Lexus IS 500 А Sport Performance наводиться вже знайомим безнаддувних V8 об’ємом 5,0 літра, який піддався легкому доопрацюванню, в результаті чого його віддача зросла до 479 к.с. потужності і 536 Нм крутного моменту. Також зберегли 8-ступінчасту АКПП і задній привід, але замість активного диференціала TVD на цей раз використовували звичайний механічний «самоблок» Torsen.

Підвіска седана Lexus IS 500 F Sport Performance має адаптивні амортизатори, а ще ззаду встановили додатковий демпфер Yamaha, який здатний гасити коливання кузова.

В результаті всіх доопрацювань Lexus IS 500 F Sport Performance поважчав на 65 кг відносно версії IS 350 F Sport з двигуном V6 – його маса зросла до 1765 кг. Час розгону новинки до 100 км / год складає 4,5 секунди. Якщо порівнювати з конкурентами, то, наприклад, «заряджений» BMW M3 з 3,0-літровим бітурбірованним агрегатом на 480 к.с. розганяється до заповітної позначки за 4,1 секунди.

Новий «п’ятисотий» Lexus будуть пропонувати тільки на ринку Північної Америки, причому перші автомобілі з’являться у дилерів лише восени нинішнього року. І найімовірніше, що це буде остання модель Lexus з атмосферним V8, оскільки ще раніше автовиробник заявив про намір відмовитися від цього мотора зовсім.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Lexus

Останні записи

Ford Mustang може стати седаном

Культовий американський понікар Ford Mustang може стати седаном. Відсвяткував у 2024 році свій черговий ювілей…

19.05.2024

Chevrolet Corvette із пробігом всього 53 км забули у сараї на 42 роки

Рідкісні знахідки так званих «капсул часу» привертають чимало уваги з боку користувачів інтернету, особливо коли…

19.05.2024

Новий позашляховик вийде на український ринок (фото)

В Україні з'явиться новий автомобільний бренд Ineos. Британська компанія спеціалізується на виробництві рамних позашляховиків. Продажі…

19.05.2024

До 7000 гривень штрафу: де заборонено залишати відкритими вікна авто

Багато українських водіїв вважають, що вони повинні нести відповідальність тільки за свої дії на дорозі.…

19.05.2024

Як урятувати автомобіль від ремонту після заправки неякісним пальним

Якщо виявлено, що транспортний засіб був заправлений неякісним паливом, дуже важливо діяти негайно, адже це…

19.05.2024

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024