Названо 10 вживаних кросоверів в Україні

0
2099

Відразу відзначимо, що мова йде про оголошення, які отримали позначку “Продано”, – тобто, про фактичні покупках. Звичайно, в списку буде безліч знайомих облич, які вже давно і міцно обжилися на певних позиціях. Але і без інтриги не обійдеться – ми, наприклад, були здивовані прихильністю окремих українських областей до деяких паркетникам. Що ж, не буде тягнути волинку: починаємо наше знайомство з найпопулярнішими уживаними кроссоверами країни!

10. Kia Sportage

  • Продано: 2114 шт.

Уже на старті рейтингу ми в черговий раз переконуємося, що ринок нових авто і сегмент б / у техніки грають за різними правилами і поклоняються різним кумирам. Якщо на первинному ринку Kia Sportage – один з головних бестселерів України, то в сегменті старих авто він займає лише десяту сходинку!

9. Honda CR-V

  • Продано: 2 126 шт.

Ще один кросовер, який буквально вигриз собі дев’яте місце, це Honda CR-V. За результатами першого півріччя машина, як і її попередник, чи не дотягувала до заповітної десятки, але тепер вона влаштувалася на передостанній сходинці. Забавно, що саме цей автомобіль в минулому році продавався в усьому світі не гірше антисептиків: на глобальному ринку це другий за популярністю SUV з показником 704 967 продажів за 12 місяців!

8. Nissan Rogue

  • Продано: 2 180 шт.

Nissan Rogue виявився на 8 позиції, тоді як Nissan X-Trail зайняв лише 13-е місце. Забавно, але якщо об’єднати успіхи цих двох машин, Rogue / X-Trail став би володарем срібла в нинішній першості. І все ж цих близнюків прийнято під час підрахунку розділяти на окремі бойові одиниці.

7. Volkswagen Touareg

  • Продано: 2 417 шт.

Покупці нових паркетників бренду Volkswagen в більшості випадків віддають перевагу моделі Tiguan – третє місце в глобальному рейтиг кросоверів 2020 року. Вірно, свіжий малюк T-Roc вже встиг привести компнаїі чимала кількість нових клієнтів. Але поки справа стосується нашої країни в цілому і сегмента автомобілів з пробігом зокрема, «Топчик» марки Volkswagen залишається саме Touareg.

6. Toyota RAV4

  • Продано 2 429 шт.

Toyota RAV4 – найбільш продаваний новий автомобіль в Україні за підсумками 2020 року, який зміг розійтися по країні тиражем в 5 689 штук. Що ж, на вторинному ринку його показники продажів куди скромніший, – так само, як і положення в рейтингу бестселерів. І все ж видертися на шосту сходинку “Рафіка” вдалося лише за останні кілька місяців минулого року – перше півріччя він провів на не надто почесною 10-й позиції.

5. Nissan Qashqai

  • Продано: 2 857 шт.

А це вже зовсім інша історія: інтерес до “Кашкая” до кінця минулого року почав поступово згасати. Втім, навіть так машина не втратила свого місця в першій п’ятірці бестселерів. Звичайно, популярність просто так не йде, особливо, коли мова йде ще й про досить доступний SUV. Так, в сьогоднішній підбірці Qashqai – один з найдешевших кросоверів за своєю середньою ціною. Не випадково в більшості своїй користувачі купую авто в першому поколінні!

4. Hyundai Santa Fe

  • Продано 3 026 шт.

Буквально під завісу минулого року, якраз в грудні, оновлений Hyundai Santa Fe прибув в Україну. Негайно були оголошені ціни на паркетник, – і багатьох вони, м’яко кажучи, збентежили. Сума в як мінімум 1 020 600 гривень хоч і ненабагато, але перевищує «моральну межу» в мільйон за базову комплектацію.

3. Mitsubishi Outlander

  • Продано 3 032 шт.

Поки тристоронній альянс Renault-Nissan-Mitsubishi чаклує над новим, четвертим поколінням кросовера Mitsubishi Outlander, прем’єра якого повинна відбутися вже 18 лютого, весь минулий рік українці досить охоче скуповували старі екземпляри паркетника. Незважаючи на хвилю машин зі страхових аукціонів, найчастіше брали екземпляри 2008 року випуску, – бо бажання заощадити в 2020 році переважало над багатьма іншими.

2. Hyundai Tucson

  • Продано 3 180 шт.

Ну ось і настав час для головної інтриги – на друге місце скотився Hyundai Tucson, який зазвичай очолював подібні рейтинги. Що ж, під час пандемії досить стерпна ціна при помірній надійності і непомітною зовнішності не стали вирішальними факторами вибору б / у кросовера. Судячи з усього, більшість користувачів все ж вирішили себе побалувати.

1. BMW X5

  • Продано: 3 805 шт.

І ось на вершині нас зустрічає найдорожчий за середньою ціною б / у кросовер цього списку. Як не дивно, грошей на покупку таких машин протягом року не шкодували. Втім, занадто свіжі п’яті «ікси» користувачі нашого ресурсу купувати не поспішали, задовольняючи свою тягу до продукції BMW за допомогою автомобілів 2007 року. А це, одні з найбільш «дорослих» паркетників, які потрапили в нинішній рейтинг … “Жага – ніщо, імідж – все”?

Ну а хто залишився за бортом? Як ми вже з’ясували, у другому десятку найпопулярніших бестселерів AUTO.RIA (на 13 рядку рейтингу) виявився Nissan X-Trail. Його продажі зупинилися на показнику в 1 514 машин. Ще одна значуща фігура на ринку нових машин – Renault Duster – на вторинному ринку задовольняється 16 місцем – 1 112 відміток про продаж. Навіть Subaru Forester проявив себе трохи кращі: 1 241 продаж за весь рік. Але і він не зміг чинити опір Audi Q7, який влаштувався на 14 місці рейтингу з показником продажів в 1 259 проданих на Auto RIA машин.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!