Пікап Hyundai знову попався фотошпигунам: копія Tucson, але зі своїм дизайном

Головним ринком для вантажівки корейської марки стануть США. Там новинку, швидше за все, запропонують з «атмосферником» 2.5 від місцевого Туссана останньої генерації.

0
597

Ще п’ять років тому компанія Hyundai показала концептуальний вантажівка Santa Cruz, однак про те, що пікап дійсно з’явиться в гамі бренду, офіційно оголосили лише під кінець 2019 року. Причому тоді ж в Хенде заявили, що пріоритетним ринком будуть США. Потім в Мережу стали викладати знімки замаскованих тестових прототипів, а в травні цього року шпигунам навіть вдалося сфотографувати серійний кузов без будь-якого камуфляжу.

І ось нова порція фото: ці кадри зроблені в Кореї, їх опублікував у своєму блозі користувач під ніком SHM (Він же sunghoon617). Швидше за все, на батьківщині Hyundai пікап проходить детальні випробування, адже вже давно відомо, що для Америки виробництво налагодять на заводі в Алабамі, де також збирають Santa Fe, Sonata і Elantra. До речі, в торішньому прес-релізі прийдешня вантажівка була позначена саме як Santa Cruz, втім, не виключено, що товарній версії все ж дістанеться інше ім’я.

За попередніми даними, пікап побудований на базі кросовера Hyundai Tucson нового покоління. Тобто у вантажівки несучий кузов, поперечне розташування двигуна і передній привід в «базі». Повний привід теж буде, але вже за доплату.

Від дизайну концепту Santa Cruz практично нічого не залишилося, хіба що у задніх ліхтарів схожа форма. Але і від родинного Туссана пікап зовні відрізняється: у вантажівки свої бампери і радіаторна решітка, а у ліхтарів Т-подібний малюнок (зрозуміло, начинка світлодіодна). Хоча загальні риси теж є. Так, майбутня модель теж отримала двоярусну головну оптику, ну і завдяки попередньому улову фотошпигунів, ми знаємо, що на боках є «зламані» виштамповки.

Габарити пікапа поки невідомі. У кросовера Hyundai Tucson нового покоління два варіанти довжини і колісної бази, і американцям запропонують саме розтягнуту версію (паркетник вийде на американський ринок навесні 2021-го року): довжина такого SUV дорівнює 4630 мм, відстань між осями – 2755 мм (у «короткого» Туссана , призначеного в основному для Європи, ці показники становлять 4500 і 2680 мм відповідно). Заявлений дорожній просвіт передньопривідного американського Tucson – 180 мм, повнопривідного – 211 мм.

У Штатах пікап, ймовірно, розділить мотор з Туссаном. Йдеться про бензиновий «атмосферник» 2.5, який на кросовері видає 190 к.с., він комплектується восьмиступінчастим «автоматом». Також не варто виключати появу гібридних версій з установкою на основі «турбочетверки» 1.6.

Прем’єра пікапа пройде в наступному році. До слова, в Хенде раніше заявили про те, що їх новинка адресована тим, хто хоче мати всі «атрибути компактного кросовера», але «потребує повсякденної універсальності».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!