Батарею Tesla Model 3 збільшили до 82 кВт*год

0
119

Компанія Tesla збільшила об’єм батареї Tesla Model 3 Long Range до 82 кВт*год. Це пояснює збільшення запасу ходу (до 565 км за циклом EPA), про яке було оголошено раніше.

Таким чином, приріст склав 7 кВт*год, оскільки раніше батарея була розрахована на 75 кіловат-годин. Як пише Electrek, таке збільшення об’єму відбулося завдяки новим акумуляторним елементам, які Panasonic виробляє для Tesla: при тих же розмірах вони дозволяють зберігати більше енергії. Водночас варто зауважити, що йдеться саме про модернізовані “старі” акумулятори типу 2170, а не про принципово нові 4680 – їхнє виробництво стартує лише в наступному році.

У ЗМІ також стверджують, що після модернізації батарея може підтримувати більшу вхідну потужність, в результаті чого час заряджання електрокара на суперчарджері має скоротитись. Втім, підтвердження цієї інформації поки немає.

Зазначимо, що свого часу Tesla офіційно перестала вказувати об’єм своїх батарей, роблячи акцент виключно на запасі ходу. Однак відповідні дані можна знайти в різній технічній документації виробника, яку іноді “зливають” в мережу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!