Топ-10 автомобілів з кращими моторами

0
5088

Двигун – один з найважливіших параметрів під час вибору автомобіля. При цьому людині, яка не розбирається в моторах, досить складно зрозуміти: який агрегат краще при однакових обсязі і потужності.

Щоб допомогти розібратися в цьому питанні, MMR вирішив скласти десятку автомобілів з кращими моторами.

Як ми відбирали ТОП-10? Все дуже просто: при складанні рейтингу ми враховували результати міжнародного конкурсу International Engine of the Year. Щорічно експерти конкурсу називають кращі двигуни року, а також моделі, які цими моторами оснащуються.

З усього різноманіття моделей ми обрали представників різних класів – від міських хетчбеків до спортивних суперкарів. Практично всі з перелічених моделей офіційно представлені в Україні. Виняток становить хіба що Ferrari, яка кілька років тому вирішила покинути український ринок. Однак ми впевнені, що рано чи пізно італійці повернутися в Україну.

Jaguar I-Pace

Мотор Jaguar I-Pace визнаний кращою електричною силовою установкою в 2019 році. Британцям вдалося обійти навіть Tesla. Ще один плюс I-Pace для нас полягає в тому, що він, на відміну від «Тесли», офіційно представлений в Україні.

I-Pace оснащується двома електричними моторами, сумарна потужність яких становить 400 кінських сил. Крутний момент агрегатів – майже 700 Нм. Ці показники дозволяють електромобілю розганятися до «сотні» за 4.8 секунди – на 0.3 секунди швидше, ніж Mercedes EQC.

Ємність батареї Jaguar I-Pace – 90 кВт*год. Від побутової розетки її можна зарядити за 13 годин 30 хвилин. Швидка зарядка дозволяє «заправитися» на 80% за 40 хвилин.

BMW i8

На думку експертів, BMW i8 оснащується кращою гібридною силовою установкою на сьогодні.

Гібрид комплектується електродвигуном, який встановлений на передній осі, і 1,5-літровим бензиновим агрегатом на задній осі. У сукупності мотори видають до 374 кінських сил.

BMW i8 в кузові «купе» розганяється з місця до «сотні» за 4,4 секунди і розвиває максимальну швидкість 250 кілометрів на годину.

Ford Fiesta

Літровий бензиновий мотор EcoBoost, яким оснащуються такі моделі Ford, як Fiesta, Focus і Mondeo, визнаний кращим в номінації «до 150 кінських сил».

Продажі Ford Fiesta нового покоління стартували в 2017 році. Хетчбек є одним з найпопулярніших автомобілів в Європі. Він добре оснащений і може похвалитися економічним літровим мотором. Добре знайома ця модель і українцям, хоча останнім часом і не користується особливим попитом.

У топових комплектаціях Fiesta оснащується двома камерами, трьома радарами та дванадцятьма ультразвуковими сенсорами для забезпечення роботи систем безпеки.

Audi Q3

Audi Q3 оснащується 2-літровим бензиновим мотором, який визнаний кращим в категорії «від 150 до 250 кінських сил».

Кросовер Q3 другого покоління дебютував в 2018 році. Модель отримала повністю новий дизайн екстер’єру і салону, стала більше і просторіше, а також обзавелася просунутої електронікою.

Задні сидіння можна зрушувати вперед-назад на 150 міліметрів, а спинки можна регулювати в семи положеннях. Обсяг багажника при зрушених вперед кріслах становить 675 літрів, а при складених – 1525 літрів. Дверцята багажника оснащується електроприводом і можуть відкриватися безконтактно.

Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq може оснащуватися тим самим 2-літровим мотором, що і Audi Q3. А це означає, що чеський кросовер також потрапляє до переліку автомобілів з кращими моторами (за версією конкурсу International Engine of the Year).

Kodiaq – один з найпопулярніших кросоверів в Україні. Автомобіль може оснащуватися третім рядом сидінь і повним приводом. Можна сказати, що це найкращий семимісний кросовер на українському ринку за співвідношенням ціна – споживчі якості.

Volkswagen Tiguan

Tiguan – ще одна модель групи Volkswagen, якій дістався 2-літровий мотор Audi. Таким саме мотором оснащуються такі моделі, як Golf GTI, Passat, T-Roc, Atlas і Arteon.

Tiguan – світовий бестселер Volkswagen. Хоча його популярність на світовому ринку падає – за минулий рік продажі кросовера впали на 7,6%. Очевидно, дається взнаки вік моделі – нинішнє покоління дебютувало в 2016 році. І шанувальники кросовера чекають оновлення, яке заплановане на 2020-й.

Прем’єра рестайлінгової версії «Тігуана» мала відбутися в березні 2020 року на Женевському автосалоні. Однак через пандемію коронавірусу захід скасували.

SEAT Ateca

SEAT Ateca також пощастило отримати 2-літровий мотор Audi.

Ateca – перший кросовер «Сеата». Автомобіль дебютував в 2016 році. Машина побудована на платформі «фольца», яка також використовується для Tiguan другого покоління.

В оснащення кросовера увійшли повністю світлодіодні фари, мультимедійний комплекс з підтримкою Apple CarPlay і Android Auto, а також бездротова зарядка для смартфонів.

Ferrari 488 GTB

Ferrari по праву вважається одним з кращих виробників автомобільних моторів в світі. А її 3,9-літровий двигун визнаний кращим в 2019 році. Саме цим агрегатом оснащується спорткар Ferrari 488 GTB.

Середньомоторне купе 488 GTB було представлено в 2015 році на Женевському автосалоні. Спорткар отримав турбований V8 і 7-ступеневу роботизовану коробку передач з двома зчепленнями.

Першу «сотню» 488 GTB набирає за три секунди, а другу – за 8,3 секунди. Максимальна швидкість становить 330 кілометрів на годину.

Porsche 718 Boxter S

Porsche 718 Boxter S оснащується 2,5-літровим мотором, який визнаний кращим в номінації «від 250 до 350 кінських сил».

Даний агрегат 718 Boxter S отримав в 2016 році. Тоді Porsche представила оновлену версію автомобіля. Спорткар отримав налаштоване по-новому рульове управління, більш жорсткі пружини і модернізовані амортизатори, а також збільшені стабілізатори поперечної стійкості.

Купе оснащене 4-поршневими гальмівними механізмами з 330- і 299-міліметровими дисками спереду і ззаду відповідно. За додаткову плату можна замовити активну підвіску.

Mercedes-Maybach S-Class

Один з кращих седанів у світі – Mercedes-Maybach S-Class – оснащується 4-літровим бензиновим мотором потужністю 469 кінських сил, який визнаний кращим в номінації «від 450 до 550 кінських сил».

Останнє оновлення S-Class під брендом Maybach пережив в 2018 році. Машина отримала нову решітку радіатора в стилі концепт-кара Vision Mercedes-Maybach 6 і двобарвне забарвлення кузова.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!