Фахівці назвали правила безпечної експлуатації автомобіля під час коронавіруса

0
255

Через епідемію коронавіруса багато сфер життя зазнали суттєвих змін з метою забезпечення безпеки. Фахівці назвали правила експлуатації автомобіля, дотримуючись яких можна уникнути зараження Covid-19.

В першу чергу експерти радять максимально обмежити кількість контактів з оточуючими людьми. Якщо ж доведеться кудись вибиратися, краще здійснювати поїздку без попутників. При подорожі з пасажирами необхідно в обов’язковому порядку користуватися захисними засобами, респіраторами класом не нижче FFP3. Також необхідно регулярно дезінфікувати всі поверхні в салоні перед поїздкою і після неї.

Обробці антисептиками підлягають рульове колесо, важелі гальма, перемикання передач, рамки і ручки дверей, в тому числі зовнішні, а також всі кнопки, важелі і ручки управління мультимедіа і систем допомоги водієві. Те ж правило діє і для підлокітників, регулювання сидінь, а також багажника. Для дезінфекції радиться використовувати спиртовий 70-процентний розчин, найкраще з ізопропіловий спирт. При цьому для салону використовуються тільки щадні речовини, які не зашкодять обшивці та іншим елементам.

Не варто використовувати перекис водню, а для сенсорних екранів краще всього підійде засіб на основі амонію. Всі деталі протираються ганчіркою або мікрофіброю. Крім очищення авто треба обов’язково провітрювати, в тому числі спеціальними спреями для вентиляційних та кондиційних систем. При заправці краще вибирати АЗС з самообслуговуванням, а після обов’язково помити або продезінфікувати руки. Оплачувати паливо краще картою або за допомогою мобільного телефону.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!