У гаражі знайшли «Запорожець» без пробігу і в заводському мастилі (Відео)

0
1044

В одному з гаражів Херсонської області виявили ЗАЗ-968М майже без пробігу. На одометрі машина проїхала всього 71 кілометр. Автомобіль майже 30 років стояв без руху, а його кузов досі покритий заводською змазкою.

Фотографіями і відеоогляд капсули часу поділився блогер Roma Urraco. Ця модель «Запорожця» – одна з версій автомобілів для інвалідів з індексом МД. Подібні машини найчастіше видавалися ветеранам Великої Вітчизняної війни через органи соціального забезпечення. Всього Запорізький завод випускав чотири подібні модифікації: даний екземпляр призначався для людей з пошкодженням однієї ноги.

Управління цим «Запорожцем» істотно відрізняється від стандартного варіанту. У автомобіля є тільки одна педаль, яка виконує роль зчеплення, а в якості гальма використовується великий Г-подібний важіль на центральному тунелі. Подача палива же здійснюється за допомогою підрульових пелюсток.

У моторному відсіку 968М встановлений V-подібний чотирициліндровий двигун МеМЗ-968Н об’ємом 1,2 літра, який разом з карбюратором К-127 дозволяв автомобілю масою 840 кілограмів розганятися до 100 кілометрів на годину за 32 секунди. Максимальна швидкість, яку міг розвинути «Запорожець», становить 118 кілометрів на годину.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!