Авто

Експерти назвали процедури, без яких за кермо краще не сідати

Share

Фахівці, в першу чергу, рекомендують перевірити шини. Для даної процедури краще за все мати під рукою манометр. При цьому в більш дорогих автомобілях рівень тиск в колесах можна перевірити через бортовий комп’ютер. Однак навіть візуального огляду всіх чотирьох коліс в більшості випадків вистачає, щоб визначити, чи спускає якесь із них.

Експерти також радить перевірити, чи не підтікає автомобіль. Для цього досить подивитися хоча б під передній звис вашого авто. При проблемах з витоком моторного масла на землі залишаться масляні потьоки, в той же час це можуть бути сліди і інших технічних рідин. 

У будь-якому випадку, при виявленні чогось подібного потрібно відкрити капот і відшукати проблему. Крім цього кожні 1000 – 2000 км, так само як перед далекими поїздками, слід перевіряти рівень масла в моторі.

Крім того, рекомендується перевірити роботу світлотехніки. В основному про перегорання тій чи іншій лампочки в оптиці проінформує бортовий комп’ютер. Але перегоріти може відразу кілька елементів або з’явитися одночасно кілька проблем. Більш того, далеко не у всіх старих авто є бортове нагадування. Так чи інакше, вирушаючи в поїздку, переконайтеся в тому, що фари, ДГЗ, протитуманні фари, поворотні сигнали і задні ліхтарі світять.

Крім цього експерти радять перед поїздкою упевнитися в тому, що авто не пошкоджено під час нічної стоянки. Обійдіть навколо машину – переконайтеся, що відсутні будь-які свіжі вм’ятини і відколи, а ще чи на місці номерні знаки. Адже не секрет, що на тісних парковках авто притирают і залишають місце аварії, а номерні знаки крадуть зловмисники і хулігани.

Нарешті, фахівці рекомендують перевірити, чи є у вас в багажнику все необхідне, начебто троса, ключа «балонника», насоса, світловідбиваючого жилета, вогнегасника, домкрата, аптечки, знаку аварійної зупинки. Очевидно, що ці речі слід мати, щоб уникнути проблем в дорозі і з поліцейськими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Представлений Toyota Land Cruiser 300 від Liberty Walk (фото)

Відоме японське тюнінг-ательє Liberty Walk представило бодікіт для позашляховика Toyota Land Cruiser 300 нового покоління.…

07.05.2024

Hyundai i30 2024 готовий змінити ринок доступних автомобілів у Європі

Hyundai i30 2024 готовий до запуску на іспанському ринку Ця модель швидко стала однією з…

06.05.2024

Українцям розповіли про наслідки за несплату штрафів за порушення ПДР

Українські водії мають два тижні, щоб заплатити штраф. Якщо вони зроблять це протягом перших 10…

06.05.2024

Пікапа BMW не буде. Але може з’явитися повноцінний позашляховик

BMW поставила хрест на ідеї пікапа. Старший віце-президент BMW з бренду та управління продуктами Бернд…

06.05.2024

Найнадійніші та ненадійніші автомобільні марки за версією європейців

Усі звикли до того, що більшість рейтингів надійності автомобілів публікується незалежними американськими аналітичними виданнями на…

06.05.2024

Новий Volkswagen Scirocco хочуть повернути до 2028 року

На початку 2024 року німецька автомобільна преса опублікувала чутки про плани керівництва Volkswagen повернути в…

06.05.2024