Експерти назвали процедури, без яких за кермо краще не сідати

0
1243

Фахівці, в першу чергу, рекомендують перевірити шини. Для даної процедури краще за все мати під рукою манометр. При цьому в більш дорогих автомобілях рівень тиск в колесах можна перевірити через бортовий комп’ютер. Однак навіть візуального огляду всіх чотирьох коліс в більшості випадків вистачає, щоб визначити, чи спускає якесь із них.

Експерти також радить перевірити, чи не підтікає автомобіль. Для цього досить подивитися хоча б під передній звис вашого авто. При проблемах з витоком моторного масла на землі залишаться масляні потьоки, в той же час це можуть бути сліди і інших технічних рідин. 

У будь-якому випадку, при виявленні чогось подібного потрібно відкрити капот і відшукати проблему. Крім цього кожні 1000 – 2000 км, так само як перед далекими поїздками, слід перевіряти рівень масла в моторі.

Крім того, рекомендується перевірити роботу світлотехніки. В основному про перегорання тій чи іншій лампочки в оптиці проінформує бортовий комп’ютер. Але перегоріти може відразу кілька елементів або з’явитися одночасно кілька проблем. Більш того, далеко не у всіх старих авто є бортове нагадування. Так чи інакше, вирушаючи в поїздку, переконайтеся в тому, що фари, ДГЗ, протитуманні фари, поворотні сигнали і задні ліхтарі світять.

Крім цього експерти радять перед поїздкою упевнитися в тому, що авто не пошкоджено під час нічної стоянки. Обійдіть навколо машину – переконайтеся, що відсутні будь-які свіжі вм’ятини і відколи, а ще чи на місці номерні знаки. Адже не секрет, що на тісних парковках авто притирают і залишають місце аварії, а номерні знаки крадуть зловмисники і хулігани.

Нарешті, фахівці рекомендують перевірити, чи є у вас в багажнику все необхідне, начебто троса, ключа «балонника», насоса, світловідбиваючого жилета, вогнегасника, домкрата, аптечки, знаку аварійної зупинки. Очевидно, що ці речі слід мати, щоб уникнути проблем в дорозі і з поліцейськими.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!