З яким пробігом машину краще вже не купувати?

0
519

Висока вартість нових автомобілів змушує багатьох потенційних автовласників звертати увагу на старі машини. Така покупка буде, почасти лотереєю, так як передбачити безпроблемність використання такої машини просто неможливо. Можна як придбати досить надійні і недорогі авто, які не будуть доставляти особливих турбот при їх експлуатації, так і підібрати відвертий мотлох, що вимагає істотних витрат на їх відновлення. Технічний стан таких автомобілів буде залежати від пробігу машини. Поговоримо детальніше при якому пробігу авто краще відмовитися від такої покупки.

Від показника пробігу автомобіля буде залежати не тільки стан його двигуна, коробки передач, ходової частини і кузова, але і салону авто. У минулому вважалося, що іномарки, випущені в вісімдесятих-дев’яностих роках минулого століття були вкрай надійні і могли пробігти по півмільйона кілометрів. Не рідкість екземпляри з пробігом в мільйон кілометрів і більше. Сьогодні ж більшість іномарок вже до пробігу 200-300 тисяч являють собою мотлох, який вже сильно «втомився», а навіть грамотно проведене відновлення автомобіля не дозволить повністю відремонтувати машину і виключити її часті поломки.

Причому потрібно враховувати не тільки сам по собі пробіг, а й обставини використання автомобіля. Наприклад, якщо машина пробігла 200 тисяч кілометрів, причому використовувалася переважно на трасі, то її стан буде куди краще, ніж у авто з однаковим пробігом, який експлуатувався виключно в місті. В даному випадку на перший план виходять так звані мото-години, які враховують час роботи двигуна, що дозволяє визначити, як довго працював мотор, навіть простоюючи в пробках.

У автомобіля з великим пробігом будуть відзначатися серйозні проблеми з мотором. Це знос клапанної і поршневої групи, часто вже відсутня необхідна компресія в циліндрах, двигун не видає початкової потужності, він димить і споживає багато палива. Теж саме стосується і коробки передач, яка буде вже серйозно зношена, причому відновити її можна лише капітальним ремонтом АКПП. Якщо ж говорити про стан салону у такого авто, пробіг 200-300 тисяч, то кермо буде затерте до блиску, стерті накладки на педалях, шкіра або велюр на сидіннях буде витерта і зношений.

Універсальної рекомендації дати в подібному випадку просто неможливо. Необхідно враховувати клас автомобіля, конкретну марку, особливості експлуатації, правильність сервісу і так далі. Наприклад, якщо порівняти машину з атмосферним двигуном об’ємом в два-три літри з турбованим мотором і невеликим літражем, то перший навіть до пробігу в 200 тисяч ще може мати певних запас надійності. Тоді як з турбомотором автомобілі мають менший експлуатаційний ресурс, що пояснюється, в тому числі підвищеними навантаженнями на силовий агрегат.

Те ж саме стосується і сервісу автомобіля. Якщо автовласник економить на обслуговуванні машини, ллє в мотор найдешевше масло, не змінює вчасно витратні матеріали і не звертається в ремонт вже при появі перших ознак несправностей, то в подібному випадку буквально до ста тисяч кілометрів пробігу таке авто буде являти собою справжній мотлох. Якщо ж доглядати за автомобілем, то в 150-200 тисяч кілометрів пробігу його стан буде досить хорошим, а така машина не буде доставляти будь-яких серйозних проблем автовласникові.

Якщо ж говорити конкретно про пробіг, то слід сказати, що покупка авто, пробіг вже більше 200 тисяч кілометрів, не має особливого сенсу. Буквально через 30-50 тисяч кілометрів пробігу така машина може потребувати істотного ремонту, потрібно відновлювати КПП і мотор, змінювати всю підвіску і елементи приводу. В ідеалі слід при виборі сучасної машини доглядати собі екземпляри, які пробігли менш ста тисяч кілометрів. У подібному випадку така машина буде мати непоганий запас міцності і не принесе власникові в найближчі роки серйозних проблем.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.