Новий український автобус виїхав на маршрут (ВІДЕО)

0
3568

Відомий український виробник автобусів — корпорація Еталон у 2018 році презентував комфортабельний міський автобус I класу — модель А08128.

Про це повідомляє Твоя МАШИНА з посиланням на Автоцентр.

Своєрідний за дизайном автобус має довжину 9,44 м. Є три зовнішніх і одне внутрішнє електронно-інформаційне табло, а також зовнішнє і внутрішнє звукове сповіщення. Його салон розрахований на 70 пасажирів, місць для сидіння – 24. Маса спорядженого автобуса не більше 7240 кг, повна конструктивна маса – 12 200 кг. Зручну посадку-висадку людей забезпечує сучасне рішення: на зупинці спрацьовує так званий «кнілінг» – механізм нахилу кузова в сторону тротуару. Двері — широкі, двостулкові, причому задня має зручний, низький вхід.

Згідно з вимогами сьогодення до міських автобусів, його обладнали відкидною апареллю, по якій повинний заїжджати інвалідний візок. Для нього в салоні передбачено спеціальне місце. При наявності такої коляски повна місткість автобуса представляє 68 особи.

Необхідна для міського автобуса характеристика, яка забезпечує комфорт пасажирів, — м’якість ходу. У моделі А08128 це досягається за рахунок пневматичної підвіски з направляючими пристроями: передній пристрій А-образний, задній — важільний.

Як відомо, сучасний автобус, тим більше міський повинен забезпечувати надійний захист навколишнього середовища. На моделі А08128 встановлений турбодизель Ashok Leyland екологічного стандарту Євро 5. Це 6-циліндровий агрегат робочим об’ємом 5,76 л, що має потужність 123 к. с. Контрольна витрата палива при швидкості 80 км/год складає всього 22 л на 100 км. А максимальна швидкість досягає 90 км/год — цілком достатньо для міського автобуса.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!