Skoda випустить ще 2 моделі на електриці

0
515

Компанія Skoda відкрила деталі свого плану по електрифікації. Про багатьох пунктах раніше було відомо від інсайдерів, але тепер заявлено офіційно: в нинішньому році з’являться дві перші серійні машини марки на батареях – гібрид типу Plug-in Skoda Superb, а незабаром після нього – повністю електричний хетч Skoda Citigo (Партію Октавія Green E 2011 року вважаємо лише пробою).

Але ж спливала інформація, що у Citigo туманне майбутнє. Значить, щонайменше в іпостасі електрокара модель ще поживе. Платформу MEB, що грає велику роль для всієї групи Volkswagen, марка Skoda в серії почне освоювати в 2020-му з випуску конвеєрної інтерпретації концепту Vision E, про що теж заявлено офіційно. Про «запальнички» eRS в цей раз не згадано, але, здається, ідея не забута.

Про параметри електричного Citigo можна скласти уявлення, подивившись на серійного побратима Volkswagen e-up! і експериментальний прототип Seat Mii. На них встановлені 82-сильний електромотор (210 Н • м) і літієво-іонний акумулятор ємністю 18,7 кВт • год, який забезпечує 160 км пробігу в циклі NEDC. Вже більше року чехи проводять випробування внутрішньої зарядної мережі з 300 точок на підприємстві і в штаб-квартирі в Млада-Болеславі.

У найближчі роки Skoda має намір вийти з цієї мережею за межі заводу, за підтримки місцевої компанії Ško-Energo. По ідеї, світить силова установка, схожа на ту, що стоїть на Гольфі GTE. А там – 150-сильний турбомотор 1.4 TSI, електродвигун на 102 «конячки» (комбіновані 204 сили), акумулятор на 8,7 кВт • год і запас ходу в 50 км без запуску ДВС. Не варто забувати і про старший гібрид Passat GTE, який після недавнього оновлення отримав батарею збільшеної ємності в 13 кВт • ч на 70 км чисто електричного ходу. До речі, в цьому році і Superb повинен оновитися.

В Шкоді заявили, що в наступні чотири роки вкладуть понад два мільярди євро в розробку електричних моделей і розвиток передових сервісів мобільності. На електричному «візку» MEB моделей буде кілька, від паркетників до, ймовірно, купе. Все це є частиною більш великого плану «Стратегія 2025», що передбачає широке поновлення ряду. Додамо: тільки що свої «електричні» плани трохи прояснила споріднена компанія SEAT.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!