Новому КрАЗу не страшні ні цілина, ні сніг, ні бездоріжжя (відео)

0
4133

Рясний снігопад не зашкодив візиту на «КрАЗ» великої групи курсантів другого і четвертого курсів Харківської Національної академії Нацгвардії України. Перебуваючи на практиці у в/ч 43059 Кременчука, вони попросилися на завод, щоб побачити, як збирається українська вантажівка, що стоїть на озброєнні ЗСУ, який їм належить експлуатувати і обслуговувати. Програма була насиченою і, незважаючи на негоду, виконана в повному обсязі. Музей, головний конвеєр і навчальний центр автозаводу, експозиція цивільних і військових моделей автомобілів КрАЗ, експериментальний цех, для зігріву – гарячий чай із заводською випічкою. А «на десерт», звичайно, – випробувально-демонстраційний полігон з автошоу на ньому.

Потрібно сказати, що можливість демонстрації технічних якостей КрАЗа на полігоні була під загрозою: ні одна перешкода, крім гори, не проглядалося з-під щільної сніжної шапки. Біла цілина полігону, різкий сніг і сильний вітер привели курсантів в жах і викликали сумніви: навряд чи техніка піде – нічого ж водієві не видно.

Але досвідчений водій-випробувач, який із закритими очима визначить, що і де розташовано, продемонстрував майбутнім армійцям прохідність всюдихода в реальних екстремальних природних умовах і бездоріжжі. Вони аплодували КрАЗу і водієві, особливо за підйом на гору в 60% у нереальних умовах. «Ну, давай – давай … Молодець. Ура!, – кричали вони. А їх керівник, офіцер групи із роботи з особовим складом в/ч, Віталій Музика при цьому коментував:

– Цей автомобіль КрАЗ – найнадійніша машина на сході країни, де військовослужбовці несуть службу. На опорних пунктах, блокпостах, першої та другої лініях оборони вона доставляє пальне, продукти харчування, воду, забезпечує підвезення боєприпасів. Особливо вражає її прохідність в суворих погодних умовах. У цьому сам переконувався неодноразово під час відряджень на Донбас. Тільки такою технікою в екстремальних погодних умовах можна дістатися до пункту призначення. А згадайте снігопад і біду, яку він приніс 25-27 грудня 2018. Також наші КрАЗи застосовували в якості тягача для вилучення автомобілів, що застрягли на кордоні Полтавської і Черкаської областей, та евакуації людей.»

Дуже цікавляться, допитливі, уважні до дрібниць майбутні офіцери дякували за сприяння і можливість побачити все своїми очима. КрАЗ впевнений, що така взаємодія вузів і виробника дозволить підготувати більш кваліфіковані кадри, виключить багато зауважень військових, що виникають із-за недостатньої підготовленості до експлуатації автомобілів КрАЗ.

У цей день за окремою програмою на підприємстві працювала і знімальна група ТРК «Україна». Для проекту «Сьогодні» знімався сюжет, який незабаром вийде в рубриці «Зроблено у нас». Там теж буде багато цікавого – не пропустіть. КрАЗ в екстремальних умовах – це круто!

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!