Головна Авто Skoda розкрила назву свого нового компактного кросовера

Skoda розкрила назву свого нового компактного кросовера

Час читання: < 1 хв.
0
Skoda розкрила назву свого нового компактного кросовера

Skoda офіційно анонсувала невеликий бюджетний кросовер для індійського ринку ще в лютому, і тоді ж запустила кампанію з вибору його назви. Тепер результати підбито: модель отримала назву Kylaq, що відповідає традиції бренду називати свої кросовери з ДВЗ іменами, які починаються на “K” і закінчуються на “Q” (Kamiq, Karoq, Kushaq, Kodiaq). Назва Kylaq походить від санскритського слова, що означає «кристал».

Новий кросовер буде побудований на платформі MQB-A0-IN, яка є спрощеною версією глобальної платформи MQB і вже використовується в моделях Skoda Kushaq і Skoda Slavia. Kylaq буде меншим і дешевшим за Kushaq, з довжиною менше чотирьох метрів. Автомобіль розробляється з акцентом на універсальність, безпеку, динаміку, а також обіцяє низькі витрати на обслуговування та зручність у використанні.

Реклама

Поки що про технічні характеристики мало що відомо, але очікується, що Kylaq отримає 1,0-літровий бензиновий турбодвигун потужністю 115 кінських сил, який буде працювати в парі з 6-ступеневою механічною коробкою передач або автоматом. Привід буде переднім.

Новий Kylaq буде вироблятися на індійському заводі Volkswagen, як і Slavia та Kushaq. Ця модель має стати важливим кроком для Skoda на індійському ринку, де продажі бренду значно знизилися. Наприклад, у липні 2024 року продажі впали на 52%, із реалізованими лише 2103 автомобілями, у той час як конкуренти Kia та Hyundai продали 20 507 і 49 013 машин відповідно.

Очікується, що Skoda Kylaq надійде в продаж в Індії на початку 2025 року, але зовнішній вигляд кросовера можуть розкрити вже цього року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

Дякуємо!

Тепер редактори знають.