Ford випустить електрокар за 30 тисяч доларів

Час читання: < 1 хв.
0
Ford випустить електрокар за 30 тисяч доларів

Ford планує випустити компактний електромобіль в 2027 році, заявив генеральний директор Джим Фарлі. За даними CNBC, вартість новинки складатиме 30 тисяч доларів, але така низька ціна означатиме компактні розміри автомобіля. Фарлі попередив, що клієнтам доведеться «знову полюбити» маленькі машини. Компанія очікує, що новий електромобіль почне приносити прибуток через два з половиною роки після свого дебюту.

Для Ford дуже важливо почати виробляти прибуткові електрокари в найближчі п’ять років, щоб успішно конкурувати з китайськими виробниками, які зміцнюють свої позиції на світовому ринку. Наразі електромобілі Ford збиткові: компанія втрачає 100 тисяч доларів на кожному з них, що перевищує їхню вартість. За перший квартал цього року електромобільний підрозділ Ford зафіксував чистий збиток, який дорівнює прибутку всієї компанії, що привело до того, що Фарлі назвав цей підрозділ «головним гальмом концерну».

На даний момент у США Ford має три електромобільні моделі: Mustang Mach-E, F-150 Lightning і E-Transit. Попит на ці моделі знижується, що змусило компанію переглянути свою стратегію та зменшити обсяги виробництва. Зокрема, Ford призупинив розробку великого трирядного електрокросовера, запланованого на 2025 рік, і зосередиться на менших автомобілях. Крім того, компанія значно скоротить витрати на електромобілі та знизить ціни для стимулювання попиту.

Реклама

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!