Бюджетний спорткар Mazda MX-5 у п’ятому поколінні зміниться майже до невпізнання

Час читання: < 1 хв.
0
Бюджетний спорткар Mazda MX-5 у п'ятому поколінні зміниться майже до невпізнання

У 2022 році японський автовиробник Mazda зробив натяк на те, що почав розробку нового покоління свого родстера MX-5. Цей бюджетний спорткар завоював популярність протягом багатьох років і вважається одним з найкращих в своєму класі. Четверте покоління MX-5 було представлене більше десяти років тому, що свідчить про необхідність повноцінного оновлення моделі.

Деталі щодо нового MX-5 були розкриті японським онлайн-журналом Best Car, який додав інсайдерську інформацію першими рендерними зображеннями майбутньої новинки.

У Японії MX-5 відомий як Roadster, і він майже не відрізняється від північноамериканської версії Miata, за винятком праворучного розташування керма та педалей. ЗМІ припускають, що п’яте покоління Mazda Roadster/MX-5 пройде значну зовнішню трансформацію і отримає новий дизайн.

Попереду машині дістануться більш вузькі фари і незвичайний бампер із вбудованими радіаторними гратами знизу, посередині якої розташується фірмовий логотип «Мазди».

Світлодіодні денні ходові вогні матимуть С-подібну форму, дверні ручки сховають у кузові, ліхтарі перелицюють, а задньому бамперу додадуть фальш-дифузор.

Машина має зберегти свої ключові особливості. Зокрема компактні габарити, низьку масу зі спортивною розважуванням по осях, а також ДВЗ. Але цього разу пару двигуна японського родстера складе електромотор, правда подробиць про його продуктивність ще немає.

Терміни прем’єри машини також поки що туманні, але японська преса стверджує, що нова Mazda Roadster/MX-5 з’явиться протягом 2027 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!