Toyota хоче випустити спортивний автомобіль для широких мас

Час читання: 2 хв.
0

Нові чутки, що прийшли з Японії, кажуть, що Toyota почала розробку нового невеликого спортивного автомобіля, який розташується на сходинку нижче за GT86. Спорткар повинен виявитися найдешевшим у гамі компанії та нав’язати конкуренцію Mazda MX-5.

В основу машини має лягти концепція S-FR, яка вперше продемонстрована на автосалоні в Токіо в 2015 році. Проект реалізують зусиллями одразу трьох автовиробників: Toyota, Daihatsu та Suzuki, а в самій “Тойоті” його розглядають як відроджений MR2.

Прототип зразка 9-річної давності S-FR був захоплюючим легким спортивним автомобілем з передньомоторним компонуванням і заднім приводом, але до серійного виробництва він так і не дійшов.

За даними BestCarWeb, тепер його піддали широкому перегляду, але розміри концепту повинні зберегтися (довжина дорівнюватиме приблизно 3,8-метрів). Аналогічні машини, але з власним дизайном підготують також Daihatsu та Suzuki.

Під капотом бюджетного спорткара хочуть розмістити 1,3-літровий бензиновий двигун з турбонаддувом, максимальна потужність якого складе приблизно 152 кінські сили.

Як терміни появи нового компактного задньопривідного спортивного автомобіля Toyota, Daihatsu і Suzuki називають 2026 або 2027 рік.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!