Новий кросовер Kia Clavis розташується між Sonet та Seltos

0
61

Корейська автомобільна марка Kia готується представити чергову новинку в сегменті SUV, яка має розташуватися на нижньому щаблі в ієрархії таких моделей. Тести машини вже йдуть на повний хід, а прем’єра очікується наприкінці цього року. На що чекати від такого автомобіля розповіли журналісти видання «Indiacarnews».

Індійські автори стверджують, що новий “паркетник” Kia отримає назву Clavis. Машина повинна виявитися чимось на зразок аналога Hyundai Exter, але бути довшою за цю модель, більше відповідаючи габаритам Kia Sonet.

У лінійці компанії кросовер розташується якраз між цим позашляховиком і більшим Kia Seltos.

Зовні «Клавіс» має бути схожим на більш дорогі аналоги Kia в сегменті SUV, включаючи Telluride. Машина отримає оквадраченные елементи дизайну і високий дорожній просвіт, а також облицьовування кузова, рейлінги на даху, дверні ручки прихованого типу, фірмові ґрати «Кіа», світлодіодні фари і L-подібні ліхтарі.

До арсеналу моделі мають увійти: цифрова комбінація приладів, мультимедійна система із сенсорним екраном, панорамний люк на даху (перший у класі), камера кругового огляду та багато іншого.

Довжина машини складе менше 4 метрів, але ця обставина не зробить Clavis менш містким, ніж споріднений Sonet завдяки більш високому та широкому кузову.

Продавати компактний паркетник Kia збираються як з бензиновими, так і електричними силовими агрегатами. Як перші можуть задіяти 1- та 1,2-літрові двигуни, що працюють у парі з МКПП або «автоматом».

У продаж Kia Clavis надійде на початку 2025 року. Електрична модифікація кросовера (за чутками) з’явиться приблизно через рік.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!