Один із найбільш некрасивих автомобілів усіх часів повернеться в новому образі

0
621

Концерн Stellantis, до якого сьогодні входить італійська марка Fiat, працює над глобальним переформатуванням всього свого модельного ряду. Одним із його планів є повернення до ладу деяких старих імен.

Наприклад, ще з 2022 року до цього списку входить легендарний своїм екстравагантним зовнішнім виглядом компаквен Multipla. Ця машина є завсідником усіляких рейтингів каліцтв в автомобільному світі і багатьом зовні нагадує мурашка. 

За інформацією журналу «Auto-Motor», у Stellantis вирішили, що повернуть Multipla у модельний ряд Fiat, але вже не у вигляді невеликого мінівена, а компактного кросовера. Як він може виглядати, показали дизайнери цього ж порталу.

На думку авторів рендеру, машина не матиме жодних візуальних подібностей з однойменним компактвеном, виробництво якого згорнули через низькі продажі в 2010 році. Дизайн нової Multipla буде натхненний лініями концепт-кара Giga-Panda, представленого в лютому минулого року.

Продавати автомобіль хочуть як у вигляді гібрида, так і 100% електромобіля. Під капотом нового Multipla повинні розташуватися силова установка з ДВЗ та електромотором, що видають 100 та 136 кінських сил, а також електричний двигун, максимальна віддача якого становитиме 113 к.с.

Цілком «батарейний» варіант машини успадкує батарею від Citroen e-C3 ємністю 40 кВт/год, а значить зможе проїжджати в середньому без підзарядки близько 300 кілометрів (за циклом WLTP).

Прем’єра машини відбудеться упродовж 2024 року. 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!