Названо чудові гібридні автомобілі, яких більше немає у продажу

0
316

Гібридні автомобілі, як і раніше, залишаються в строю як один з видів електрифікованої техніки. Втім, компаніям із тих чи інших причин часом доводиться відмовлятися від деяких таких моделей.

Найбільші втрати в гібридному сегменті позначили іспанські журналісти з порталу «Periodismodelmotor», склавши ТОП-6 з таких машин.

Ford Mondeo

Седан, що виділявся відмінним комфортом та економічністю з погляду витрати палива. У нього не бракувало потужності і 187 кінських сил було достатньо для того, щоб упоратися з будь-яким контекстом, що зустрівся на шляху. Такі автомобілі зараз ще можна знайти на «вторинці», але коштують вони недешево.

Renault Scenic

Автомобіль, що став одним із першопрохідників у своїй категорії. Мінівен отримав приставку Hybrid Assist і відрізнявся наявністю електричної системи на 48 В, що відповідала за підтримку двигуна внутрішнього згоряння.

Дизельний блок мав потужність 110 кінських сил і демонстрував справді відмінну витрату. Але успіху здобути такому Scenic не вдалося і його зняли з виробництва. 

Honda CR-Z

Чи здатний спорткар бути гібридом? Дещо більше десяти років тому одна японська компанія вирішила, що з естетичної точки зору це можливо. 

Невеликий, але ефективний автомобіль з гібридною трансмісією та маркуванням ECO випередив свій час, але зрештою залишив модельний ряд Honda.

DS 5

Автомобіль, який зарекомендував себе як чудовий французький преміум. Гібридна система у ньому складалася з дизельного блоку, що працює в парі з електромотором. І була дуже ефективною, дозволяючи повнопривідній машині демонструвати витрату палива 3,8-літра на 100 км, а також видавати до 200 кінських сил потужності.

Honda Insight

Хетчбек, що зовні нагадував Toyota Prius, був одним з головних конкурентів цього знаменитого гібрида. Тим не менш, цій моделі “Хонди” виявилося набагато важче закріпитися на ринку навіть незважаючи на свою не найвищу ціну за мірками сегмента, а також відмінну надійність.

Однією з причин такого розкладу міг бути дефіцит потужності, адже гібридна силова установка Insight видавала лише 88 к.с.

Suzuki Baleno

Замкнув список відмінних гібридних автомобілів, яких зараз уже немає у продажу, хетчбек B-сегменту від Suzuki. Машині не вдалося нав’язати боротьбу грандам у своєму класі, але вдалося досягти успіху як мінімум у середній витраті палива, що становила близько 4-літрів на 100 км.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!