Розкрито автомобілі з ДВЗ, які майже не витрачають паливо: володіти ними вигідно

0
756

Для мешканця будь-якої країни однією з головних витрат при володінні машиною є її заправка. Вартість палива неухильно зростає, а це означає, що з кожним роком експлуатувати автомобіль стає дедалі дорожчим.

Втім, вихід із цієї ситуації є – можна пересісти на електрокар, або купити «гібрид». Але ще краще – просто вибрати економічний автомобіль із перевіреним часом ДВС.

Видання «Autoblog» склало список таких машин. Всі вони, незважаючи на наявність під капотом двигуна внутрішнього згоряння, є вигідними для володіння.

Mitsubishi Mirage

Маленький седан та хетчбек, який завдяки невисокій потужності (всього 78 кінських сил) та невеликій масі (945 кг) витрачає у змішаному циклі близько 6 літрів на 100 км.

Honda Civic

Бестселер компанії Honda, здатний здивувати не тільки бездоганною надійністю, а й вражаючою економічністю палива. За підрахунками журналістів, у середньому Civic витрачає на подолання дистанції в 100 кілометрів всього 6,5-літрів бензину, ніж точно не розорить свого власника.

Hyundai Elantra та Kia Rio

Два дуже популярні корейські седани, які довгий час залишалися одними з машин, що найбільше продаються в Росії. І недарма. Що Elantra, що Rio – дуже економічні. Їхня змішана витрата палива дорівнює всього 6,4-літрам на 100 км.

Далі в списку найвигідніших для володіння машин з погляду витрати пального розташувалися: Toyota Corolla і Nissan Versa , що витрачають на подолання стокілометрової дистанції в середньому по 6,7-літрів бензину відповідно. Слідом за ними йдуть Volkswagen Jetta , Kia Forte (він же Cerato) та Nissan Sentra з результатом у 6,9-літрів на 100 км.

Замикає цей список кросовер Nissan Kicks. У середньому він витрачає на 100 кілометрів лише 7,1-літр пального.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!