Водії, зупиніться! Ці звички перетворять ваше авто на металобрухт

0
667
Вони псують ваші нерви та “садять на дієти” гаманці.

Водії навіть не замислюються над тим, що деякі з першого погляду невинні звички завдають серйозної шкоди автомобілю.

Експерти назвали топ шкідливих звичок водіїв, від яких псуються нерви та значно худне гаманець.

Не можна тримати ногу на педалі гальма під час затяжного спуску: багато водіїв роблять так, щоб швидко зупинитися. Однак через таку звички диски і гальмівні колодки сильно нагріваються і гальмівна система може вийти з ладу. Краще переключитися на знижену передачу і гальмувати двигуном.

Не можна різко або часто гальмувати. Якщо вам подобається різка манера їзди з різким гальмуванням, ви наносите серйозні пошкодження гальмівних дисків і колодок. Необхідно використовувати гальмо стоянки. Коли ви паркуєте свій автомобіль, на місці його утримує непрацюючий мотор. Щоб зняти навантаження з двигуна, необхідно вибрати нейтральну передачу і скористатися стоянковим гальмом. Це запобіжить знос двигуна.

Не можна тримати руку на ручці перемикання передач. У цей момент ваша рука створює додатковий тиск на шестерні в коробці передач. Це викликає знос шестерень, а ремонт коробки передач обійдеться дорого.

Не можна “газувати” при холодному двигуні. Більшість сучасних двигунів не потребують прогріванні. Однак поки індикатор на панелі приладів не покаже оптимальну температуру двигуна, намагайтеся не перевищувати двох тисяч оборотів.

Не можна заправлятися тільки тоді, коли бак вашого автомобіля абсолютно порожній. Коли ви їздите майже на порожньому бензобаку, на його стінках утворюється осад. Потім шматочки бруду потрапляють в паливний насос, забиваючи поступово всю паливну систему, що призводить до нерівномірного роботі двигуна.

джерело: znaj.ua

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!