Авто

Volvo вирішила розробити новий електричний седан ES90

Share

Volvo розпочала розробку нового повністю електричного седана представницького класу. Згідно з фотографіями та інформацією, що з’явилися в Інтернеті, Volvo готується випустити наступника седана S90 . За інформацією ЗМІ, вже збудовано перші передсерійні зразки нового Volvo ES90 , а це означає, що незабаром розпочнуться випробування автомобілів на дорогах загального користування.

Подробиці з’явилися після того, як у внутрішній мережі співробітників Volvo було опубліковано зображення автомобіля, накритого простирадлом та оточеного робітниками одного із заводів бренду в Китаї. На банері над автомобілем написано: Святкування першого автомобіля Volvo Cars V551 VP. V551 – це внутрішня кодова назва нової моделі, а VP означає, що це перевірочний прототип.

Хоча це і не підтверджено, очікується, що новий автомобіль буде використовувати значок ES90 – відповідно до угоди про імена, розпочаті електричними кроссоверами EX90 і EX30 . Поки незрозуміло, як виглядає нова модель, але вона безперечно використовує ту ж мову дизайну і передню частину, що і існуючі електричні моделі Volvo . Очікується, що ES90 також успадкує набір світлодіодних ліхтарів «Молот Тора» та чітку деталізацію.

ES90 буде побудований на тій же платформі SPA2 , що і EX90 , а довжина седана, ймовірно, досягне п’яти метрів. Це означає, що він займе місце між «старим» S90 та довгобазною версією того ж автомобіля. Тим не менш, завдяки електричній архітектурі, простір на задніх сидіннях ES90 перевершить те, що пропонувалося в його попереднику, що надасть більше можливостей для похилої та аеродинамічної лінії даху.

У повному обсязі ES90 має бути представлений пізніше цього року. Що стосується конфігурації акумулятора та двигуна, ES90 , ймовірно, буде випущений з однією батареєю ємністю 107 кВт-год та двома електромоторами для повного приводу. Обтічна форма ES90 може означати запас ходу в 640 км і більше, а пізніші моделі з одним двигуном запропонують більшу ефективність та запас ходу.

Конкурентами Volvo ES90 є BMW i5, Mercedes EQE , а також майбутній Audi A6 e-tron . Універсал ES90 — імовірно під назвою EV90 — приєднається до лінійки пізніше, пропонуючи ті самі характеристики, але з великим багажником, більш підходящим для сімейного використання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Volvo

Останні записи

Lexus ES натякає на майбутнє електромобілів із ES350e та ES500e

Наприкінці 2021 року було представлено повністю електричний Lexus ES, що нагадує оновлену версію існуючої моделі.…

09.05.2024

Ford випустить заміну EcoSport, яка зіпсує життя Renault Duster

На початку 2024 року компанія Ford остаточно зняла з виробництва компактний позашляховик EcoSport. Автомобіль, на…

09.05.2024

Geely показала бюджетний електрокросовер із запасом ходу до 2000 км. (фото)

Китайський автовиробник Geely показав фотографії нового електрокросоверу Galaxy E5. Це перший повністю електричний автомобіль у…

09.05.2024

Чому компанія Ford передумала повністю переходити на лише електромобілі

У лютому 2021 року Ford оголосив про свої плани продавати в Європі лише електричні автомобілі…

09.05.2024

Дослідження: автолюбителі стали купувати дешевші машини

Споживачі стурбовані станом економіки, який, на їхню думку, може вплинути на їхні плани щодо купівлі…

09.05.2024

В основу нових автомобілів Toyota ляже платформа BYD

Японський автогігант Toyota планує запустити дві-три нові моделі гібридних електромобілів (PHEV) в Китаї протягом наступних…

09.05.2024