Volvo вирішила розробити новий електричний седан ES90

0
128

Volvo розпочала розробку нового повністю електричного седана представницького класу. Згідно з фотографіями та інформацією, що з’явилися в Інтернеті, Volvo готується випустити наступника седана S90 . За інформацією ЗМІ, вже збудовано перші передсерійні зразки нового Volvo ES90 , а це означає, що незабаром розпочнуться випробування автомобілів на дорогах загального користування.

Подробиці з’явилися після того, як у внутрішній мережі співробітників Volvo було опубліковано зображення автомобіля, накритого простирадлом та оточеного робітниками одного із заводів бренду в Китаї. На банері над автомобілем написано: Святкування першого автомобіля Volvo Cars V551 VP. V551 – це внутрішня кодова назва нової моделі, а VP означає, що це перевірочний прототип.

Хоча це і не підтверджено, очікується, що новий автомобіль буде використовувати значок ES90 – відповідно до угоди про імена, розпочаті електричними кроссоверами EX90 і EX30 . Поки незрозуміло, як виглядає нова модель, але вона безперечно використовує ту ж мову дизайну і передню частину, що і існуючі електричні моделі Volvo . Очікується, що ES90 також успадкує набір світлодіодних ліхтарів «Молот Тора» та чітку деталізацію.

ES90 буде побудований на тій же платформі SPA2 , що і EX90 , а довжина седана, ймовірно, досягне п’яти метрів. Це означає, що він займе місце між «старим» S90 та довгобазною версією того ж автомобіля. Тим не менш, завдяки електричній архітектурі, простір на задніх сидіннях ES90 перевершить те, що пропонувалося в його попереднику, що надасть більше можливостей для похилої та аеродинамічної лінії даху.

У повному обсязі ES90 має бути представлений пізніше цього року. Що стосується конфігурації акумулятора та двигуна, ES90 , ймовірно, буде випущений з однією батареєю ємністю 107 кВт-год та двома електромоторами для повного приводу. Обтічна форма ES90 може означати запас ходу в 640 км і більше, а пізніші моделі з одним двигуном запропонують більшу ефективність та запас ходу.

Конкурентами Volvo ES90 є BMW i5, Mercedes EQE , а також майбутній Audi A6 e-tron . Універсал ES90 — імовірно під назвою EV90 — приєднається до лінійки пізніше, пропонуючи ті самі характеристики, але з великим багажником, більш підходящим для сімейного використання.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!