Volkswagen ID.2 за 25 000 євро заряджатиметься всього за 20 хвилин

0
709

За даними німецького журналу Car and Sports, електромобіль Volkswagen ID.2 вартістю 25 000 євро буде випущений у травні 2026 року, а не у 2025 році, як планувалося раніше. Є також варіант, при якому серійний автомобіль ID.2 все ж таки може бути запущений у 2025 році, але тільки невеликими партіями.

За наявними даними, причиною змін є те, що, з одного боку, ЄС погодився не оновлювати існуючі обмеження на викиди вихлопних газів транспортних засобів Євро-6. З іншого боку, генеральний директор Volkswagen Томас Шефер заявив, що це рішення було спрямоване на скорочення видатків.

Шефер додав, що у компанії виникли надмірні потужності після падіння кількості нових замовлень минулого року. «Якщо продаж нового автомобіля перевищить очікування, додатковий попит можна задовольнити за рахунок збільшення виробничих змін».

Крім того, відповідно до суворіших стандартів викидів Євро-7, європейські автовиробники більше не зможуть отримувати прибуток від автомобілів, що працюють на паливі, до кінця цього десятиліття.

Це автомобіль із запасом ходу 450 км (WLTP) та перша передньопривідна модель на модульній електричній платформі Volkswagen MEB. Автомобіль підтримуватиме швидку зарядку потужністю 125 кВт, яка дозволить зарядити АКБ від 10% до 80% приблизно за 20 хвилин (це рекорд у даному класі). Новий автомобіль буде оснащений переднім двигуном потужністю 223 л. і зможе розганятись від 0 до 100 км/год менш ніж за 7 секунд і розвивати максимальну швидкість 160 км/год.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!