Розкрито подробиці про новий двигун, який з’явиться у свіжому Suzuki Swift

0
348

На Токійському автосалоні компанія Suzuki привернула увагу не лише кількома новинками, серед яких виявився концептуальний електричний кросовер eVX, але ще й інформацією про повністю новий двигун Z-Series. Саме його пророкують під капот нового покоління компакт Swift, а також інших моделей компанії.

Мотор проходить під кодовим найменуванням Z12 і є безнаддувним 3-циліндровим агрегатом робочим об’ємом 1,2-літра, який прийде на зміну актуальному 1,2-літровому 4-циліндровому двигуну серії K.

Головними відмінностями нового силового агрегату від колишнього стане покращена легкість та екологічність. Крім того, в Suzuki обіцяють, що двигун Z-Series забезпечить покращену паливну економічність, хоча конкретні цифри поки не розкриваються.

Передбачається, що потужність «трійки» опиниться на рівні 4-циліндрового агрегату K-серії, що діє, але крутний момент виявиться вищим завдяки збільшеному об’єму циліндрів (400 кубічних сантиметрів на циліндр).

Першою моделлю, яка отримає новий двигун Suzuki, стане хетчбек Swift наступного покоління. Його прем’єра у серійному варіанті відбудеться у найближчі кілька місяців.

У перспективі новий 3-циліндровий агрегат японської марки перекочує під капоти інших популярних у країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону моделей, таких як Ignis, Baleno та Fronx.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!