Електромобіль Lexus RZ отримав найдешевшу версію з одним двигуном

0
284

Сімейство Lexus RZ, яке раніше було доступне лише в одній двомоторній версії, RZ 450e, поповнилося новою вдосконаленою моделлю з одним двигуном на передній осі за найдоступнішою ціною. Цей кросовер втратив у потужності, але в той же час став легшим і потужнішим, а його ціна при цьому знизилася на 7%.

Lexus RZ 450e приводиться в рух двома електродвигунами потужністю 204 к.с. на передній осі і 109 к.с. на задній, тоді як нова версія з індексом 300e має тільки передній двигун і зберегла батарею ємністю 71,4 кВт-год. В результаті запас ходу кросовера збільшився з 450 км до 599 км за циклом WLTP.

Динамічні характеристики поки що не розголошуються, але повнопривідний Lexus RZ розганяється до сотні за 5,6 секунди при максимальній швидкості 160 км/год. Він приблизно на 100 кг легший за повнопривідну модель.

Lexus також оголосив про вдосконалення шасі. У задній підвісці використовуються нові компоненти, а передня вісь має нові амортизатори та характеристики пружин. Тюнінг є результатом зміни характеристик переднього приводу і розподілу ваги, покликаних поліпшити як їзду, так і керованість кросовера. Як і попередня модель, новинка буде доступна з 18- і 20-дюймовими колесами.

Обидві версії електромобіля також оснащені системою підігріву батареї, яка скорочує час зарядки в холодну погоду приблизно на 20%. Ціна RZ 450e в Японії становить 8,8 млн. ієн (близько 60 000 доларів США), тоді як стартова ціна на RZ 300e становила 8,2 млн. ієн.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!