“Дизельний” скандал: Volkswagen оштрафували на мільярд євро

0
545

Через маніпуляції з програмним забезпеченням машин з дизельними двигунами, автоконцерн Volkswagen має cплатити штраф на суму один мільярд євро, повідомляють у прес-релізі компанії.

Volkswagen погодився зі штрафом, визнав свою відповідальність і не подаватиме апеляцію.

У концерні сподіваються: сплата штрафу “матиме суттєвий позитивний ефект на розгляди, які тривають в інших країнах Європи”.

Справа Volkswagen

У вересні 2015-го унаслідок розслідувань VW визнав, що на 10,7 мільйонах проданих у світі автівок було встановлено програмне забезпечення, яке дозволяло маніпулювання тестами на відповідність двигунів екологічним стандартам. Насправді ж рівень забруднення газами дизельних автомобілів Volkswagen значно перевищував допустимі норми.

За даними часопису Frankfurter Allgemeine Zeitung, уперше керівництво VW почало маніпулювати викидами за допомогою програмного забезпечення у 2005-2006 роках. Тоді концерном керував Бернд Пішетсрідер.

2011-го року механік концерну попереджав шефа відділу розробки двигунів Хайнса-Якоба Нойссера про нелегальну практику зловживання програмним пристроєм. Але той “не надав значення” попередженням свого підлеглого.

А тим часом житель Мельбурна збирається подати уже другий позов до суду на компанію Google: найпопулярніший у світі пошуковик уже 10 років видає його світлини серед фото відомих злочинців.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!