Авто

Представлено нову Porsche Panamera – фото

Share

Німецька Porsche 24 листопада провела світову прем’єру моделі Panamera третього покоління (заводський код – 972). Поки що автомобіль представили тільки у вигляді п’ятидверного ліфтбека, проте універсал — на підході.

Модель Porsche Panamera третього покоління побудована на новому шасі з двокамерними пневмобалонами та 2-клапанними амортизаторами у підвісці. Фірмова система Porsche Active Suspension Management автоматично реагує на стан дороги та стиль водіння та – залежно від цього – безперервно регулює зусилля амортизації для кожного окремого колеса. Таким чином пригнічуються коливання та забезпечується комфортна їзда.

Для гібридних версій пропонують опціональний комплекс Porsche Active Ride , який компенсує нахили та коливання кузова. Система опускає задню частину при різких гальмуваннях і піднімає її при прискореннях. Також доступні задні колеса, що підрулюють.

В екстер’єрі нової Porsche Panamera збережено характерні пропорції попередників, проте стиль став трохи жорсткішим. Привертають увагу матричні світлодіодні блок-фари, величезні за площею повітрозабірники, грані-підштампування на капоті та боковинах.

У салоні Porsche Panamera – цифровий щиток приладів, повернутий до водія 12,6-дюймовий дисплей медіасистеми та опціональний 10,9-дюймовий розважальний екран для переднього пасажира. Для кращої ергономіки робочого місця водія селектор перемикання режимів трансмісії розміщений праворуч від керма, в передній панелі.

Модель у стандартній версії оснащується модернізованим 2,9-літровим турбованим бензиновим V6 , який видає 348 к.с. потужності та 500 Нм крутного моменту. Надбавка щодо моделі-попередниці – +23 к.с. та +50 Нм. Привід задній або повний.

Також будуть запропоновані чотири гібридні модифікації E-Hybrid , поки компанія поширила інформацію тільки про одну з них – Turbo E-Hybrid . Такий варіант передбачає 4,0-літровий бензиновий V8 з подвійним турбонаддувом, він поєднується з електромотором, 8-ступінчастою КП з двома зчепленнями і літій-іонною батареєю ємністю 25,9 кВт * год.

Електродвигун та КП виконані в єдиному корпусі (це дозволило заощадити 5 кг маси). Сумарна потужність системи – 670 л.с. , крутний момент не вказано. Максимальна швидкість гібрида – 315 км/год, розгін з нуля до 100 км/год – за 3,2 секунди. На чистій електротязі машина може проїхати до 90 км, можна підзарядити батарею від зовнішньої мережі. Споряджена маса гібрида – 2,2 тонни.

Габаритні довжина, ширина, висота Porsche Panamera становлять 5052, 1938 та 1422 мм відповідно. Щодо машини генерації, що йде, змінилася тільки довжина — на 3 мм. Колісна база залишилася колишньою – 2950 мм. Нова Panamera вже доступна для замовлення на західних ринках, проте відвантаження машин клієнтам стартують лише навесні 2024 року. Porsche Panamera покоління 971, що йде , випускають з 2016 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Porsche

Останні записи

Названо найнадійніший гібридний кросовер, який можна купити у 2024 році

Незважаючи на весь скепсис з боку окремих експертів, гібридні технології продовжують розвиватися безпрецедентними темпами, а…

18.05.2024

Toyota, Nissan та Honda об’єднують зусилля для створення нового покоління автомобілів

Японія та японські виробники автомобілів продовжують робити нові кроки, щоб випередити своїх конкурентів. За повідомленнями,…

17.05.2024

Tesla Cybertruck зіткнувся із серйозною проблемою корозії

Кібервантажівка — це щонайменше спірний автомобіль. Але більшість фанатів Tesla, здається, прийняли його з ентузіазмом.…

17.05.2024

Новий Renault 5 б’є рекорди за попередніми замовленнями ще до старту продажів

Новий Renault 5 збирає рекордну кількість попередніх замовлень, незважаючи на відсутність оголошених цін та дати…

17.05.2024

На фото показали новий кросовер BMW X3

Німецький кросовер BMW X3 2025 зараз проходить етап дорожніх випробувань. Його вже неодноразово помічали під…

17.05.2024

Новий кросовер Dacia Stepway показали на неофіційних зображеннях

У гамі компанії Renault та її суббренду Dacia версія Stepway завжди була призначена для того,…

17.05.2024