Перший електрокросовер BMW на платформі Neue Klasse вийшов на випробування

0
138

Компанія BMW почала тестувати перший електричний кросовер на новій платформі Neue Klasse. За версією видання Motor1, яке публікує фото прототипу, позашляховик згодом замінить собою актуальний BMW iX3. Очікується, що виробництво поки що безіменного кросовера почнеться влітку 2025 року.

Прототип зняли під час тестів на дорогах Німеччини. Автори знімків стверджують, що за розмірами електромобіль можна порівняти зі згаданим BMW iX3. Однак навіть рання випробувальна версія майбутнього кросовера помітно відрізняється від нього за дизайном. Наприклад, для електромобіля розробили нову передню частину в стилі недавнього концепту Neue Klasse, а задні стійки кузова мають незвичні контури.

Відзначається, що серійна модель може отримати іншу зовнішність, оскільки робота над дизайном, найімовірніше, ще йде, а на прототипі деякі рішення можуть бути замасковані фальшпанелями.

Очікується, що електрокросовер стане просторішим за iX3 за рахунок довшої колісної бази. Він, найімовірніше, отримає кілька варіантів силових установок із заднім та повним приводом, а також різні версії батарей. Очікуваний запас ходу – до 580 кілометрів.

Згідно з основною версією, першою серійною моделлю на платформі Neue Klasse стане седан у габаритах актуальної 3-Series, який створять за мотивами концепту Vision Neue Klasse. Його виробництво має стартувати у 2025 році на заводі в Угорщині. Однак за іншим припущенням первістком стане кросовер, в розробленні якого BMW, можливо, просунулась далі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!