Audi анонсувала вихід електричного кросовера Audi Q8 E-Tron

0
150

Audi SQ8 E-tron не є частиною сімейства автомобілів RS німецького люксового бренду, але потужний акумуляторний електромобіль отримає покращення дизайну та продуктивність, які можуть зробити його наступним флагманом лінійки марки зі Штутгарту.

Ентоні Гарбіс, старший менеджер з планування продукції в Audi of America, сказав, що SQ8 E-tron можна вважати флагманом сімейства Q8 E-tron, але він, як і раніше, поступатиметься седанам E-tron GT і RS E-tron GT з погляду потужності.

“Ми хотіли зробити високопродуктивний позашляховик BEV, і це саме те, куди вписується SQ8 E-tron”, – сказав Гарбіс.

Стало відомо, що SQ8 E-tron і SQ8 Sportback E-tron 2024 наводяться в рух трьома електродвигунами, які виробляють 496 к.с. потужності, що значно більше, ніж у Q8 E-tron із 402 к.с. Очікуваний запас ходу EPA становить 407 км як для SQ8 E-tron, так і для SQ8 Sportback E-tron.

Спортивне обважування SQ8 E-tron додає 38 мм ширини за рахунок розширювачів крил, які вентилюються спереду для функціональності. Гарбіс сказав, що широкофюзеляжний дизайн, як правило, є відмінною рисою моделей RS.

“Це справді один з найагресивніших S-автомобілів, які ми коли-небудь робили”, – сказав він, додавши, що RS-версії Q8 E-tron останнього покоління не буде.

SQ8 E-tron коштує від 90995 доларів, а SQ8 Sportback E-tron – від 93795 доларів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!