Топ-5 порад автомобілістам у спекотну погоду

0
246

Літня спека завдає автомобілістам не менше турбот, ніж морози взимку. У цей час машина потребує особливого догляду. Спільно з експертами ми підготували топ-5 порад про те, як уберегти свій автомобіль і в спеку і в спекотну погоду.

Експерти стверджують, що автомобіль здебільшого зараз всесезонна техніка. Бувають помірні температури експлуатації, але спека +40 ° С не екстремальна для справного автомобіля. Тим не менш, є ряд моментів, до яких варто ставитися уважно.

Утримуйте двигун у справному стані

Поломки легше запобігати, ніж боротися з їхніми наслідками. У спеку датчики включення вентилятора та термостат повинні ідеально функціонувати. Перед поїздкою радіатора перевірте наявність сторонніх предметів, таких як пил, пух. Двигун, що перегрівся, приведе до витратного капітального ремонту, у той час як перебирання системи охолодження коштує в десять-двадцять разів дешевше. Особливу увагу експерти радять приділити чистоті радіатора, рівню олії та рідини, що охолоджує.

Сучасні автомобілі здатні полегшити завдання водієві та попередити його про зниження рівня рідини або підвищення температури у двигуні. Так, компактні кросовери Chevrolet, що поєднують у собі сучасний дизайн з атлетичними рисами, технологічне наповнення та численний функціонал, мають сучасний бортовий комп’ютер, який на кольоровому екрані панелі приладів підкаже своєму власнику, якщо раптом знизиться рівень будь-якої рідини, навіть омивача скла.

Не перевантажуйте гальма

Гальмівна система в спеку схильна до сильних навантажень, які сприяють перегріву фрикційних елементів – дисків і колодок. Крім цього, може статися закипання гальмівної рідини. Щоб уникнути подібних неприємних ситуацій, використовуйте для свого автомобіля тільки якісні деталі та своєчасно змінюйте всі рідини.

Експерти рекомендують стежити за станом колодок і змінювати їх в офіційному сервісному центрі. Недорогі та неякісні колодки не тільки призводять до того, що гальма працюють гірше, але й погано відводять тепло від дисків. Тиск у шинах також є важливим показником, за яким необхідно стежити особливо у спекотну погоду. Відхилення від робочого тиску в будь-який бік загрожує неприємностями.

Підтримуйте чистоту автомобіля

Через надмірну сонячну активність може статися вигоряння лакофарбового покриття машини. Навіть невелике забруднення (особливо пташиний послід) слід якнайшвидше змивати. Якщо цього не робити, автомобіль ризикує покритися помітними плямами через нерівномірне вигоряння фарби.

Охолоджуйте салон авто поступово

Різкий перепад температур робить лобове скло (і не тільки їх) автомобіля досить крихким. Перш ніж пустити потік на лобове скло, потрібно охолодити повітря у салоні машини. Через кілька хвилин можна увімкнути кондиціонер на всю потужність. У цьому випадку ви зможете уникнути таких неприємних наслідків, як тріщини та подальший ремонт.

Перевірте цілісність вікон авто

Навіть невеликий скол може стати причиною розтріскування скла у спеку, особливо якщо машина простояла на нерівному майданчику, що сприяє перекосу кузова. Своєчасний ремонт мікротріщин та сколів обійдеться набагато дешевше, ніж повна заміна лобового скла.
Говорячи загалом, експерти наполегливо рекомендують не залишати свій автомобіль під палючим сонцем. Стоянку для авто краще вибирати в тіні, а якщо такої можливості немає, накривати машину захисним чохлом. Усього кілька годин перебування на сонці – і пластикова панель приладів може розтріскатися і “плисти”. Повернувшись в автомобіль, що стояв на спеці, слід провітрити салон та включити кондиціонер, поступово збільшуючи потужність. Не залишайте в закритій машині на спеку навіть на невеликий час дітей, літніх та хворих людей та свійських тварин. Також не залишайте в салоні чутливі до температури предмети: запальнички, аерозольні балончики тощо.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!